Η Tesla Model Y κατέρριψε το ρεκόρ στη Δανία για τις περισσότερες πωλήσεις σε ένα χρόνο και απομένουν ακόμη δύο μήνες. Στο τέλος του έτους το ηλεκτρικό SUV θα είναι πιθανότατα το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο φέτος. Το Tesla Model Y είναι πλέον αναμφίβολα το πιο επιτυχημένο ηλεκτρικό όχημα όλων των εποχών και πρόκειται να γίνει το πιο επιτυχημένο όχημα, ηλεκτρικό ή άλλο, φέτος.

Το ηλεκτρικό SUV βρίσκεται σε καλό δρόμο να γίνει το επιβατικό όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο φέτος, και αυτό το γεγονός αρχίζει να φαίνεται σε ορισμένες αγορές.

Ο επίσημος λογαριασμός X της Tesla στην Ευρώπη επιβεβαίωσε ότι το Model Y έχει σπάσει το ρεκόρ του οχήματος με τις περισσότερες πωλήσεις σε ένα χρόνο στη Δανία:

Το μοντέλο Y μόλις έσπασε το ρεκόρ με τις περισσότερες πωλήσεις αυτοκινήτου σε ένα μόνο έτος στη Δανία, που κατέχεται από το 2013!

Αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι απομένουν ακόμη δύο μήνες για να τελειώσει το έτος. Σπάει ένα ρεκόρ που κατείχε το πολύ φθηνότερο VW Up, με 12.940 μονάδες που πουλήθηκαν το 2013. Με άλλους δύο μήνες να απομένουν μέχρι το τέλος του έτους και το Gigafactory Berlin να λανσάρει περισσότερα Model Y στην Ευρώπη, το όχημα πιθανότατα θα σημειώσει ένα νέο ρεκόρ που θα είναι δύσκολο να σπάσει.

Πέρυσι, το Model Y έγινε ήδη το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη και φέτος, είναι σε καλό δρόμο να γίνει το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο – να γίνει το πρώτο EV που το κάνει.