Η Green Genius και η Mundus Bridge Finance, συμφώνησαν να χρηματοδοτήσουν με 9,5 εκατομμύρια ευρώ ένα ρουμανικό έργο ΑΠΕ ισχύος 500 MW. «Η Ρουμανία είναι μια σημαντική αγορά για την Green Genius και για την ευρωπαϊκή πράσινη μετάβαση», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Green Genius, Rokas Bancevicius. «Στοχεύουμε να αναπτύξουμε και να κατασκευάσουμε έργα Ανανεώσιμων Πηγών ισχύος 500 MW τα επόμενα χρόνια σε αυτήν την αγορά» συμπλήρωσε.

Η Green Genius εισήλθε στη ρουμανική αγορά το 2020, δημιουργώντας αργότερα ένα γραφείο στο Βουκουρέστι. Η εταιρεία ασχολείται με την ανάπτυξη έργων ηλιακής και αιολικής ενέργειας πράσινου πεδίου στη χώρα και μερικές φορές εξετάζει έργα προς απόκτηση και σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης.

Η γεωγραφική θέση της Ρουμανίας είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για ηλιακά φωτοβολταϊκά λόγω του μεγάλου αριθμού ηλιόλουστων ημερών της, είπε ο κατασκευαστής. Επιπλέον, το ρυθμιστικό περιβάλλον στη χώρα έχει πρόσφατα βελτιωθεί, πρόσθεσε. Ως αποτέλεσμα, τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη προσοχή από τους διεθνείς επενδυτές.