Η European Energy εξασφάλισε την άδεια για την κατασκευή ενός έργου ηλιακού αγροκτήματος ισχύος 90 MW στην Απουλία της Ιταλίας, μέσω της θυγατρικής της, Cerano Energreen. Το έργο βρίσκεται στο δήμο Cerano. «Αυτό το έργο υπογραμμίζει την αφοσίωσή μας στην ενίσχυση των συνεργασιών με την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού και τα προγράμματα αναζωογόνησης στην Ιταλία. «Για να επιτευχθούν οι στόχοι της ΕΕ για το 2030, χρειαζόμαστε υπερσύγχρονα εργοστάσια 

όπως το Cerano που όχι μόνο θα αντικαταστήσουν την ενέργεια με βάση τα ορυκτά αλλά και θα ανοίξουν το δρόμο για μια βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση», δήλωσε ο Alessandro Migliorini, Διευθυντής και Διευθυντής της Ιταλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενέργεια.

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του έργου είναι η δέσμευσή του για αναδάσωση.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, μια σημαντική έκταση, έκτασης 35 εκταρίων, θα διατεθεί για αναδάσωση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης διάφορα έργα για τη βελτίωση της υποδομής της περιοχής.

Οι ηλιακές μονάδες του έργου θα εγκατασταθούν σε ιχνηλάτες.

«Στοχεύουμε να αναπτύξουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε όλες τις περιοχές της Ιταλίας και η χώρα είναι μια βασική αγορά για εμάς.

«Για το έργο Cerano, είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που χρησιμοποιούμε εκτάσεις που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη γεωργία και επομένως δεν έχουν εναλλακτική χρήση.

«Επίσης, η τοποθεσία είναι ιδανική, πολύ κοντά σε μια βιομηχανική περιοχή», δήλωσε ο Thorvald Spanggaard, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Ανάπτυξης Έργων στην Ευρωπαϊκή Ενέργεια.