Η Iberdrola ολοκλήρωσε την πώληση τριών μίνι υδροηλεκτρικών σταθμών στην περιοχή Castellón της Ισπανίας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 35 MW, στην αυστριακή εταιρεία ενέργειας Kelag. Η συμφωνία θα μπορούσε να επεκταθεί στο μέλλον για να συμπεριλάβει πρόσθετα mini-hydro assets, είπε ο Iberdrola. Η Kelag διαχειρίζεται σήμερα περίπου 100 υδροηλεκτρικούς σταθμούς, καθώς και μια σειρά από δικαιώματα αγοράς και συνδρομής υδροηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 1500 MW στην Αυστρία.

Αυτή είναι η δεύτερη εξαγορά της αυστριακής εταιρείας στην Ισπανία, μετά την αγορά τεσσάρων υδροηλεκτρικών σταθμών το 2022.

Αυτή η συναλλαγή αποτελεί μέρος του μη στρατηγικού προγράμματος εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων της Iberdrola για την περίοδο 2023-2025, που ανακοινώθηκε στο Στρατηγικό της Σχέδιο πέρυσι, το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί 100% για να υποστηρίξει επενδύσεις ρεκόρ ύψους 47 δισ. ευρώ.

Αυτή η αποεπένδυση προστίθεται σε αυτές που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο Μεξικό.

Η Iberdrola έχει επίσης συνάψει πολλές συμφωνίες πρόσφατα για συνεπένδυση σε έργα καθαρής ενέργειας και ηλεκτροκίνησης, με εταίρους όπως η MAPFRE, η Norges Bank Investment Management, η Masdar, η BP και η Energy Infrastructure Partners