Η Altea Green Power άρχισε να εργάζεται στην Ιταλία για την κατασκευή ενός συστήματος αποθήκευσης μπαταριών 1GW που ονομάζεται Black Bess. Το έργο, που περιλαμβάνει τέσσερις τοποθεσίες που βρίσκονται στην κεντρική-νότια Ιταλία, πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το πρώτο εξάμηνο του 2024 και θα συμπληρώσει τα προγράμματα Green Bess, Blue Bess και Yellow Bess, συνολικής ισχύος 2 GW.

Η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με δύο μεγάλους διεθνείς επενδυτές για τη συν-ανάπτυξη αυτών των χώρων.
Η Altea Green Power σκοπεύει να φτάσει σε χωρητικότητα 5,5 GW αποθήκευσης BESS έως το 2026 σε ολόκληρη την Ιταλία.

Το Black Bess θα ακολουθήσει το White και το Pink Bess, αντίστοιχα με χωρητικότητα 1GW το καθένα.

Περίπου το 90% των έργων της εταιρείας θα αναπτυχθεί στην κεντρική και νότια Ιταλία και το υπόλοιπο 10% στη βόρεια Ιταλία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Altea Green Power Giovanni Di Pascale δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με την πρόοδο που σημειώθηκε στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η αγορά είναι το ιδανικό κανάλι για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης και ανάπτυξης.

«Μέχρι το 2026, ο στόχος μας στην Ιταλία είναι να επιτύχουμε χωρητικότητα 5,5 GW, αξιοποιώντας τη μηχανολογική μας τεχνογνωσία που αποκτήσαμε αυτά τα χρόνια, ενισχύοντας τη θέση μας ως βασικός παράγοντας».