Η TMC Compressors έχει αναθέσει σύμβαση για την προμήθεια ενός συστήματος πεπιεσμένου αέρα για ένα σκάφος βάσης Cadeler jack-up. Η Cosco Heavy Industries, που κατασκευάζει το σκάφος, παρήγγειλε τον εξοπλισμό, ο οποίος βασίζεται σε συμπιεστές Smart Air που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν έως και 40% εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με τα συμβατικά μοντέλα.

Το σκάφος F-class της Cadeler έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τα μεγαλύτερα έργα στον κλάδο της υπεράκτιας βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών αιολικής ενέργειας.

Το σκάφος μπορεί να μετατραπεί από εγκατάσταση μεγάλων θεμελίων σε ανέγερση ανεμογεννητριών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η TMC με έδρα τη Νορβηγία θα κατασκευάσει και θα συναρμολογήσει τον εξοπλισμό στην Ευρώπη και θα τον αποστείλει στο ναυπηγείο της Cosco στο Qidong της Κίνας.

Η TMC δεν έχει αποκαλύψει την αξία της σύμβασης.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο σκάφος, το οποίο απαιτεί ένα σύστημα θαλάσσιου πεπιεσμένου αέρα μεγάλης χωρητικότητας», δήλωσε ο διευθυντής πωλήσεων και επιχειρηματικής ανάπτυξης της TMC, Hans Petter Tanum.

«Συνεπώς, όσο πιο ενεργειακά αποδοτικό είναι το σύστημα, η ανάλογη εξοικονόμηση κόστους γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

«Αυτός είναι ο λόγος που η Cosco και η Cadeler έχουν πάει για το σύστημά μας Smart Air».

Οι συμπιεστές Smart Air της TMC βασίζονται σε τεχνολογία ελεγχόμενης συχνότητας που προσφέρει ακριβή έλεγχο της ταχύτητας του συμπιεστή.

Η ταχύτητα του ηλεκτρικού κινητήρα θα προσαρμοστεί ανάλογα με το τι απαιτείται για την παραγωγή του ακριβούς όγκου αέρα που είναι απαραίτητος για την κάλυψη της πραγματικής κατανάλωσης πεπιεσμένου αέρα ανά πάσα στιγμή, είπε η εταιρεία.

Με τη σειρά του, η χαμηλότερη κατανάλωση αέρα απαιτεί λιγότερη ταχύτητα στον συμπιεστή και αυτό οδηγεί άμεσα σε μικρότερη κατανάλωση ενέργειας που πρόσθεσε.