Η Ampyr Solar Europe και η Multiplex υπέγραψαν συμφωνία αγοράς ηλιακής ενέργειας (PPA) για ένα έργο στο Norfolk στην ανατολική Αγγλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το PPA είναι για τον Σταθμό Παραγωγής Ηλιακών Φωτοβολταϊκών Northwold. Η ηλιακή μονάδα αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική μέχρι το τέλος του 2024 και θα παρέχει ενέργεια από ΑΠΕ στα εργοτάξια και τα γραφεία της Multiplex σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ampyr θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει το ηλιακό πάρκο που αναμένεται να παράγει περισσότερες από 9000 μεγαβατώρες ενέργειας ετησίως.

Ο Steve Mason, Chief Commercial Officer της Ampyr Solar Europe, δήλωσε: «Η Ampyr Solar Europe συνεχίζει το ταξίδι της προς την κατεύθυνση να γίνει ηγετική ευρωπαϊκή IPP με παγκοσμίου φήμης περιουσιακά στοιχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στη Γερμανία και την Ολλανδία.

Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε καινοτόμα προϊόντα, παρέχοντας στους αγοραστές τη βεβαιότητα τιμής και προσφοράς που απαιτούν για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας».

Μετά τη δέσμευση της Multiplex για PPA το 2021, αυτή η νέα συμφωνία θα επιτρέψει στην Multiplex να προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές από το Northwold, πράγμα που σημαίνει ότι θα θεωρηθεί πρόσθετο.

Αυτό διασφαλίζει ότι η προμήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Multiplex οδηγεί άμεσα σε επαληθεύσιμη μείωση των εκπομπών και περισσότερη παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, υποστηρίζοντας τους εθνικούς στόχους απαλλαγής από τις ανθρακούχες πηγές του Ηνωμένου Βασιλείο