Η BP ολοκλήρωσε την επανατροφοδότηση-ανακατασκευή του αιολικού πάρκου Fowler Ridge 1 ισχύος 300 MW στη βορειοδυτική Ιντιάνα. Το έργο περιελάμβανε την αναβάθμιση σε 40 από τις 162 ανεμογεννήτριες, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης 120 μεμονωμένων πτερυγίων και 40 νέων ατράκτων, που φιλοξενούν εξοπλισμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και μετασχηματιστές στην κορυφή των ανεμογεννητριών.

Τα νέα μηχανήματα Vestas αναμένεται να παράγουν έως και 40% περισσότερη ενέργεια.

Εκτιμάται ότι παράγουν κατά μέσο όρο 314.000 kwh κάθε χρόνο, αρκετή ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για να τροφοδοτήσουν δυνητικά περίπου 27.000 σπίτια.

Η νέα τεχνολογία παράγει ενέργεια πιο αποτελεσματικά σε χαμηλότερες ταχύτητες ανέμου, δημιουργώντας περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από τους διαθέσιμους αιολικούς πόρους.

Ο πρόεδρος και πρόεδρος της BP America Orlando Alvarez δήλωσε: «Αυτό το έργο είναι μια ουσιαστική αναβάθμιση για το αιολικό πάρκο και μια άλλη επένδυση στο ενεργειακό μέλλον της BP με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

«Δείχνει τη στρατηγική της BP σε δράση – συμβάλλοντας σε ένα πιο ασφαλές, προσιτό και χαμηλότερο ενεργειακό μείγμα άνθρακα, ενώ επιδιώκουμε την καθαρή μηδενική φιλοδοξία μας».

Η επένδυση κεφαλαίου της BP ήταν περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια. Το έργο ανταποκρίνεται στις αναμενόμενες αποδόσεις της BP για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η εταιρεία σχεδιάζει να ανακυκλώσει τα παροπλισμένα πτερύγια, κρατώντας έως και 3,3 εκατομμύρια λίβρες υλικού από το να καταλήξουν σε χωματερές.

Tα παροπλισμένα πτερύγια σχεδιάζεται να τεμαχιστούν και να αναμειχθούν με πρώτες ύλες για την παραγωγή προϊόντων τσιμέντου.