Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Νότια Κορέα θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Μια νέα εταιρική σχέση καθαρής ενέργειας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Δημοκρατίας της Κορέας (RoK) θα υπογραφεί για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και την επιτάχυνση της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια.

Επεκτείνεται στην ανταλλαγή πληροφοριών για την υπεράκτια αιολική ενέργεια για να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Δημοκρατίας της Κορέας, σε συνεργασία για την ανάπτυξη και την εξερεύνηση εμπορικών ευκαιριών μέσω του ετήσιου Διαλόγου για την Πολιτική Υπεράκτιας Αιολικής Ενέργειας.
Η συνεργασία θα υπογραφεί στο Λονδίνο από την Υπουργό Ενεργειακής Ασφάλειας Claire Coutinho και τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ν. Κορέας, Bang Moon Kyu.

Η νέα συνεργασία θα προωθήσει την επιχειρηματική συνεργασία Ηνωμένου Βασιλείου-Ν.Κορέας, αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια στο εμπόριο και ενθαρρύνοντας την αμοιβαία ανάπτυξη των ενεργειακών τομέων της κάθε χώρας αντίστοιχα.

Η συνεργασία έρχεται παράλληλα με τις επιχειρήσεις της Νότιας Κορέας που εισάγουν νέες επενδύσεις άνω των 10 δισεκατομμυρίων λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζοντας έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υποδομών σε όλη τη χώρα και υποστηρίζοντας περισσότερες από χίλιες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Coutinho δήλωσε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Δημοκρατία της Κορέας έχουν ήδη μια ισχυρή σχέση για την ενεργειακή ασφάλεια και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η νέα συνεργασία που θα υπογράψουμε θα μας κάνει να συνεργαζόμαστε ακόμη πιο στενά, προωθώντας κοινά σχέδια για την επιτάχυνση των καθαρών πηγών ενέργειας, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η πυρηνική ενέργεια. Αυτό θα μας βοηθήσει να κάνουμε την πράσινη μετάβαση, υποστηρίζοντας παράλληλα την ένεση περισσότερων από 10 δισεκατομμυρίων λιρών στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου από τις επιχειρήσεις της Νότιας Κορέας και τις χίλιες θέσεις εργασίας με εξειδίκευση που συνεπάγεται αυτό».