Maersk: Επεκτείνει την Υποστήριξη της Αποστολής Καθαρισμού των Ωκεανών από Πλαστικά

Maersk: Επεκτείνει την Υποστήριξη της Αποστολής Καθαρισμού των Ωκεανών από Πλαστικά
energia.gr
Τετ, 22 Νοεμβρίου 2023 - 12:55

Η Maersk Supply Service και η A.P. Moller–Maersk επεκτείνουν την υποστήριξή τους στο μη κερδοσκοπικό ταμείο The Ocean Cleanup για ένα ακόμη έτος, καθώς εργάζονται για να ολοκληρώσουν την κρίσιμη επικύρωση ενός συστήματος που θα χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή πλαστικών από τους ωκεανούς του κόσμου. Όταν η τεχνολογία και το σύστημα επικυρωθούν, το The Ocean Cleanup πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να συγκεντρώσει υποστήριξη

από το κοινό, τις κυβερνήσεις και άλλα ιδρύματα για να κλιμακώσει σημαντικά τη λειτουργία του από το 2025 και μετά.

Από το 2018, η Maersk Supply Service υποστηρίζει το The Ocean Cleanup με θαλάσσιες δυνατότητες και πλοία. Η μητρική εταιρεία A.P. Moller-Maersk και η Maersk Supply Service παρέχουν logistics και θαλάσσιες δραστηριότητες στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ενώ δοκιμάζει διαφορετικές τεχνολογίες και εργάζεται για να βελτιώσει τα συστήματά της.

Το επόμενο βήμα για το The Ocean Cleanup είναι να επικυρώσει το σύστημα από μηχανολογική και οικολογική άποψη, επιτρέποντάς του να αποδείξει ότι υπάρχει μια βιώσιμη τεχνολογία διαθέσιμη για τον καθαρισμό των ωκεανών από πλαστικά. Η επικύρωση του συστήματος αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024 και θα περιλαμβάνει περιβαλλοντική ανασκόπηση των επιπτώσεων της πλαστικής ρύπανσης έναντι των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου των εμπλεκόμενων σκαφών.

Η Maersk Supply Service και η A.P. Moller–Maersk θα παράσχουν υποστήριξη στο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη διαχείριση έργου. Η εταιρεία λειτουργεί επίσης δύο πλοία χειρισμού άγκυρας καθώς και αναλαμβάνει υπηρεσίες logistics για τη συλλογή και τη μεταφορά απορριμμάτων για ανακύκλωση. Ταυτόχρονα, το Ίδρυμα A.P. Moller θα παρέχει εφάπαξ επιχορήγηση στο The Ocean Cleanup.

Ο Robert M. Uggla, Διευθύνων Σύμβουλος της A.P. Moller Holding και Πρόεδρος της A.P. Moller-Maersk, δήλωσε: «Ο Καθαρισμός των Ωκεανών έχει μια σημαντική αποστολή να αφαιρέσει τα πλαστικά από τους ωκεανούς, μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας. Σήμερα η πλαστική ρύπανση επηρεάζει εκατοντάδες θαλάσσια είδη και μολύνει τη θαλάσσια τροφική αλυσίδα με τοξικούς ρύπους. Έχοντας αυτό υπόψη, η Maersk Supply Service, η A.P. Moller – Maersk και το Ίδρυμα A.P. Moller αποφάσισαν να επεκτείνουν την υποστήριξη στο The Ocean Cleanup για να οριστικοποιήσουν και να επικυρώσουν την τεχνολογία και το σύστημά τους».

Η συμφωνία μεταξύ της Maersk Supply Service, της A.P. Moller–Maersk και της The Ocean Cleanup θα ισχύει μέχρι το τέλος του 2024.