Η Lightsource BP παρουσίασε ένα πλαίσιο συλλογικών αγορών, έτσι ώστε οι μικρότερες και μεσαίες επιχειρήσεις να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην καθαρή ηλεκτρική ενέργεια αθροίζοντας τη ζήτησή τους. Ο κατασκευαστής και φορέας εκμετάλλευσης ηλιακής ενέργειας προσκαλεί τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε μια ευρωπαϊκή συμφωνία

αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας πολλών αγοραστών (PPA) για ένα χαρτοφυλάκιο ηλιακών στοιχείων που πρόκειται να ξεκινήσει η κατασκευή στην Ισπανία το 2024.

Οι αγοραστές με χαμηλότερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να αντιμετωπίσουν προκλήσεις όσον αφορά την εξασφάλιση μακροπρόθεσμων συμβολαίων ανανεώσιμης ενέργειας λόγω της μειωμένης ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας.
Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η Lightsource BP εισήγαγε ένα συλλογικό πλαίσιο PPA που έχει σχεδιαστεί για να αθροίζει τη ζήτηση επιχειρήσεων με μικρότερες ενεργειακές ανάγκες.

Αυτή η πρωτοβουλία χρησιμοποιεί την εκτεταμένη εμπειρία της εταιρείας στην παροχή εξατομικευμένων συμφωνιών, δίνοντας τη δυνατότητα σε αυτές τις μικρότερες εταιρείες να ξεπεράσουν τα εμπόδια της αστάθειας των τιμών, συμβάλλοντας παράλληλα στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό το μοντέλο όχι μόνο απλοποιεί την πρόσβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για αυτούς τους χρήστες, αλλά υποστηρίζει επίσης την ανάπτυξη νέας ηλιακής ισχύος, δήλωσε η Lightsource BP.

«Αυτή είναι μια συναρπαστική ευκαιρία να διαδοθούν τα οφέλη της ηλιακής ενέργειας σε μια ευρύτερη ομάδα δικαιούχων», δήλωσε η διευθύντρια αγορών ενέργειας της εταιρείας Zosia Riesner.

Πρόσθεσε: «Έχουμε δει μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου να χρησιμοποιούν PPA για να επωφεληθούν από την προσιτή και προβλέψιμη τιμολόγηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ενώ υποστηρίζουν τη συνεχιζόμενη δυναμική της ενεργειακής μετάβασης.

«Η συλλογική μας προσέγγιση PPA μπορεί να μοιραστεί αυτά τα οφέλη σε εταιρείες με πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, απολαμβάνοντας την κλίμακα που παρέχεται από ένα ηλιακό χαρτοφυλάκιο από τον αγωγό μας 1GW στο τελευταίο στάδιο ανάπτυξης στην Ισπανία».