Η κινεζική Goldwind Εγκατέστησε την 16 MW Τεράστια Υπεράκτια Ανεμογεννήτρια της Εντός 24 Ωρών

Η κινεζική Goldwind Εγκατέστησε την 16 MW Τεράστια Υπεράκτια Ανεμογεννήτρια της Εντός 24 Ωρών
energia.gr
Παρ, 24 Νοεμβρίου 2023 - 09:22

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών Goldwind εγκατέστησε την τεράστια υπεράκτια ανεμογεννήτριά της ισχύος 16 μεγαβάτ (MW) σε ένα «ρεκόρ» 24 ωρών. Η Goldwind έχει συνδέση στο δίκτυο άλλη μια από τις ανεμογεννήτριές της GWH252-16MW. Τον Σεπτέμβριο, αυτή η ανεμογεννήτρια σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ

για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας –σε περίπτωση τυφώνα– από μεμονωμένη ανεμογεννήτρια σε διάστημα 24 ωρών. (Παρήγαγε 384,1 μεγαβατώρες σε 24 ώρες – αρκετά για να τροφοδοτήσει σχεδόν 170.000 σπίτια.)

Η Goldwind γίνεται τώρα πολύ πιο γρήγορη στην τοποθέτηση της τεράστιας ανεμογεννήτριας της. Η εταιρεία υποστήριξε στο LinkedIn σήμερα ότι «έχει σημειώσει νέο ρεκόρ για την ταχύτερη εγκατάσταση υπεράκτιων μονάδων». Δεν είναι απολύτως σαφές τι εννοούσε η εταιρεία όταν έγραψε ότι πέτυχε την 24ωρη εγκατάσταση «χρησιμοποιώντας στρατηγικές που βελτιστοποιούσαν προληπτικά τις διαδικασίες μέσω διεγέρσεων», αλλά υποθέτουμε ότι εννοούσε «προσομοιώσεις».

Σε κάθε περίπτωση, η Goldwind λέει ότι η γρήγορη διαδικασία μείωσε το κόστος κατασκευής και ότι είναι μια μέθοδος που θα χρησιμοποιήσει ξανά. Έγραψε ότι είναι μια «σημαντική ανακάλυψη για την κλιμάκωση του υπεράκτιου αιολικού δυναμικού σε μελλοντικά έργα».

Η εταιρεία επίσης δεν λέει εάν η νεόδμητη υπεράκτια ανεμογεννήτρια 16 MW βρίσκεται στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Zhangpu Liuao Phase 2 στη νοτιοανατολική επαρχία Fujian, όπου βρίσκεται η ανεμογεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που σπάει ρεκόρ. Η κρατική εταιρεία ενέργειας China Three Gorges (CTG) είναι ο κατασκευαστής της φάσης 2 Zhangpu Liuao.

Το GWH252-16MW έχει διάμετρο ρότορα 252 μέτρα (827 πόδια). Έχει επίσης μια σαρωμένη έκταση περίπου 50.000 τετραγωνικών μέτρων (538.195 τετραγωνικά πόδια) - που ισοδυναμεί με επτά τυπικά γήπεδα ποδοσφαίρου. Το κέντρο του στροβίλου έχει ύψος 146 μέτρα (479 πόδια) - όσο ένα κτίριο 50 ορόφων.