Η Voltalia υπέγραψε συμφωνία αγοράς ενέργειας (PPA) με την Co-op για να της προμηθεύσει ολόκληρη την παραγωγή από ένα ηλιακό πάρκο 34 MW στο Βόρειο Γιορκσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με τη 15ετή συμφωνία, η Co-op θα προμηθεύεται ηλεκτρισμό για την περιουσία της στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων καταστημάτων

τροφίμων, και κέντρων διανομής από το ηλιακό πάρκο Eastgate της Voltalia κοντά στο Scarborough, το οποίο θα λειτουργήσει το 2025.

Οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες έχουν ξεκινήσει για το έργο και θα διαθέτει συνολικά 62.500 ηλιακούς συλλέκτες μόλις ολοκληρωθεί.
Όταν όλοι οι ηλιακοί συλλέκτες λειτουργούν στη μέγιστη χωρητικότητα, θα παρέχουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτούν έως και το 7,5% των συνολικών αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της Co-op ετησίως.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Co-op, Shirine Khoury-Haq, δήλωσε: «Η υπογραφή αυτού του εταιρικού PPA είναι ένα σημαντικό ορόσημο που δείχνει τον στόχο της Co-op να πρασινίσει το ενεργειακό δίκτυο και να δημιουργήσει διαφάνεια στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Όχι μόνο αυτή η συμφωνία θα ξεκλειδώσει περισσότερη πράσινη ενέργεια, αλλά θα επιτρέψει επίσης την ενεργειακή ασφάλεια, θα οδηγήσει την οικονομική ανάπτυξη και θα μας φέρει πιο κοντά στο καθαρό μηδέν.

«Γι’ αυτό εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές θα πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

«Ενώ οι επιχειρήσεις έχουν κάποιο ρόλο να διαδραματίσουν, απαιτείται επειγόντως μεταρρύθμιση για να επιτραπεί πολύ πιο γρήγορη πρόοδος για έργα όπως το ηλιακό έργο Eastgate.

«Αν και η σημαντική πρόοδος που έχει σημειώσει το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι σήμερα πρέπει να επικροτηθεί, ως χώρα εξακολουθούμε να εξαρτόμαστε υπερβολικά από τα ορυκτά καύσιμα και οι φιλόδοξοι στόχοι από μόνοι τους δεν θα αποφέρουν τα οφέλη που θα αποφέρει ένα δίκτυο Net Zero, από ενεργειακή ασφάλεια έως χαμηλότερη κόστος παραγωγής για το καλύτερο αποτέλεσμα για τον πλανήτη που είναι τόσο απαραίτητο».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Voltalia, Sébastien Clerc, πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που υποστηρίζουμε την Co-op στον καθαρό στόχο μηδενικού άνθρακα παρέχοντας καθαρή ηλεκτρική ενέργεια στη βιομηχανία τροφίμων, προσεγγίζοντας εκατομμύρια άτομα και δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση για πιο βιώσιμη και υπεύθυνη κατανάλωση».