Στην αναγκαιότητα της ύπαρξης του πράσινου τιμολογία ανάμεσα στα υπόλοιπα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π.Μαρινάκης στη διάρκεια συνέντευξη του στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» της ΕΡΤ1 με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιων αλλαγών σε ερώτηση άμα φανεί στην πράξη ότι δεν βοηθάει.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης για τα τιμολόγια ρεύματος είπε τα εξής:

«Για να μπορέσουμε να γίνουμε εύκολα κατανοητοί, πρέπει να βάλουμε αυτά τα οποία αφορούν, θεωρώ, τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Προφανώς, η συνολική κατανόηση όλων των επιμέρους πτυχών μιας διαδικασίας η οποία βάζει κανόνες, όρια και ουσιαστικά δίνει δύναμη στον καταναλωτή από την αρχή της μέχρι το τέλος της σίγουρα δεν είναι εύκολη. Το σημαντικό που αφορά νομίζω τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, των καταναλωτών, έχει να κάνει με το ότι υπάρχει, γιατί αυτή είναι η μεγάλη διαφορά, το πράσινο τιμολόγιο, στο οποίο μπαίνουν αυτομάτως όσοι δεν επιλέξουν κάποιο άλλο. Για τα υπόλοιπα, άλλο είναι σταθερό, άλλο είναι κυμαινόμενο, άλλο έχει ένα μεγαλύτερο ρίσκο. Το τιμολόγιο αυτό είναι το τιμολόγιο που εντάσσονται αυτομάτως οι καταναλωτές, αν δεν επιλέξουν κάποιο άλλο. Γιατί; Γιατί δίνει τη δυνατότητα με πολύ εύκολο και εύληπτο τρόπο, είτε δηλαδή στο κινητό με το να πατήσεις ένα link, όταν θα σου έρθει ηλεκτρονικά ο λογαριασμός, είτε στον λογαριασμό στον έντυπο, που με συγκεκριμένο σημείο το βλέπεις, να βλέπεις μήνα-μήνα σε ποιον προμηθευτή σε συμφέρει να είσαι. Δηλαδή, με βάση τη σύγκριση τιμών, τα πάγια και τις χρεώσεις. Αυτό είναι το πράσινο τιμολόγιο. Γιατί είναι το πράσινο τιμολόγιο υπέρ του καταναλωτή; Είναι υπέρ του καταναλωτή γιατί ενισχύει τον ανταγωνισμό και αυτό θεωρούμε εμείς, στην πράξη θα κριθεί, ότι θα οδηγήσει σε πτώση των τιμών.

Εμείς, το έχω πει αρκετές φορές και δεν είναι κλισέ, δεν είμαστε δογματικοί και το έχουμε αποδείξει στην πράξη. Μιλάγαμε πριν για το φορολογικό νομοσχέδιο. Χωρίς να παρεκκλίνουμε από την κεντρική του φιλοσοφία, προβήκαμε σε κάποιες παρεμβάσεις για να το κάνουμε όσο το δυνατόν δικαιότερο. Κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Δεν θα μπορούσε κανείς να μας πει πριν από κάποια χρόνια ότι θα έπρεπε το Κράτος, γιατί έπρεπε να το κάνει και θα συνεχίσει να το κάνει στο μέτρο του δυνατού, να δώσει πάνω από 13 δισεκατομμύρια για τη στήριξη των καταναλωτών στο ρεύμα. Η Ελλάδα, για να μην τα θεωρούμε όλα τόσο απλά, γιατί είναι χρήματα Ελλήνων φορολογούμενων, είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συναρτήσει του ΑΕΠ της, στη στήριξη των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα. Μία, λοιπόν, συζήτηση είναι αυτή, πώς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πολίτες. Και αυτόν τον μήνα που μιλάμε υπάρχει μηχανισμός στήριξης, ο οποίος είναι σημαντικός για τους καταναλωτές και αυτονόητος θα πω εγώ, αλλά και αυτό είναι μια πρωτοβουλία της Κυβέρνησης. Και κάτι άλλο είναι, να πάμε σε ένα δικαιότερο σύστημα και στο ρεύμα. Άρα, προφανώς, δεν πρέπει να χαθούμε στις λεπτομέρειες. Είναι στη διάθεση των πολιτών για να υπάρχει λογοδοσία. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να καταλάβουν αυτό. Από εκεί και πέρα, μπορεί να συμφέρει τον καταναλωτή ένα πιο ευέλικτο πρόγραμμα, με μεγαλύτερο ρίσκο, θα το επιλέξει ο καταναλωτής. Αλλά εγώ σας λέω ότι εκεί κατατάσσονται αυτόματα οι καταναλωτές.»