Μια αδύναμη εικόνα για τις οικονομικές προοπτικές της Κίνας επηρέασε το κλίμα σε όλο το συγκρότημα βιομηχανικών μετάλλων. Ο κίνδυνος από τον τόνο στις ευρύτερες αγορές εξακολουθούσε να δημιουργεί αρνητικές τάσεις για τα εμπορεύματα. Ο χαλκός υποχώρησε εν μέσω ανησυχιών για τις οικονομικές προοπτικές της Κίνας. Η Moody's Investors Services μειώνει τις προοπτικές της για τα κινεζικά κρατικά ομόλογα σε αρνητικές, εγείροντας ανησυχίες για τα επίπεδα χρέους

στον μεγαλύτερο καταναλωτή εμπορευμάτων στον κόσμο. Παρόλα αυτά, η εταιρεία διατήρησε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγησή της A1 στα ίδια ομόλογα. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην τόνωση της κρατικής υποστήριξης, η οποία θα μπορούσε τελικά να ενισχύσει τη ζήτηση για χαλκό και άλλα εμπορεύματα. Η αγορά εξακολουθεί να ανησυχεί για ζητήματα από πλευράς προσφοράς μετά την απόφαση του Παναμά να κλείσει το ορυχείο Cobre της First Quantum, το οποίο παράγει περίπου το 1,5% της παγκόσμιας προσφοράς. Αυτό έχει ήδη οδηγήσει τα κινεζικά μεταλλουργεία να μειώνουν τα τέλη επεξεργασίας μεταλλεύματος εν μέσω ανησυχιών για αυξανόμενο ανταγωνισμό για προμήθειες.

Ο χρυσός σημείωσε πτώση καθώς η αγορά εξετάζει την πορεία των επιτοκίων της Fed εν μέσω μιας αποδυνάμωσης της αγοράς εργασίας. Οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν τον Οκτώβριο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας. Οι αποδόσεις των ομολόγων αρχικά αντιστάθμισαν τα προηγούμενα κέρδη, πριν ανακτήσουν μέρος της προόδου. Ένα ισχυρότερο USD δημιούργησε επίσης αντίθετους ανέμους για το πολύτιμο μέταλλο. Η έλλειψη εισροών σε ETF που υποστηρίζονται από χρυσό εμποδίζει επίσης ένα πιο βιώσιμο ράλι.

Οι ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές της Κίνας επηρέασαν επίσης το κλίμα στην αγορά σιδηρομεταλλεύματος. Ωστόσο, οι περιορισμοί στην αύξηση της προσφοράς εξακολουθούν να παρέχουν κάποια υποστήριξη. Ο βραζιλιάνος εξαγωγέας σιδηρομεταλλεύματος Vale δήλωσε ότι σχεδιάζει να διατηρήσει σταθερή την παραγωγή του συστατικού παραγωγής χάλυβα το επόμενο έτος. Οι προβλεπόμενοι όγκοι της θα είναι 310-320mt το 2024, έναντι 315mt φέτος. Αυτό συμβολίζει μια ευρύτερη στροφή των παραγωγών να επικεντρωθούν στα περιθώρια αντί για τους όγκους, καθώς αντιμετωπίζουν επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα. Αυτό είναι πιθανό να κρατήσει την αγορά σχετικά σφιχτή.

Το αργό πετρέλαιο παρατείνει την πτώση καθώς η αγορά παραμένει πεπεισμένη ότι οι πρόσφατες περικοπές προσφοράς από τον ΟΠΕΚ θα εφαρμοστούν πλήρως. Η περικοπή των 2 εκατ., βαρ./ημέρα είναι στην πραγματικότητα μόνο μια σταδιακή μείωση κατά 700 χιλ.,βαρ/ημέρα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Σαουδική Αραβία επεκτείνει την τρέχουσα περικοπή κατά 1εκατ., βαρ./ημέρα και η Ρωσία περιορίζει μόνο τις εξαγωγές. Η έλλειψη λεπτομερειών σχετικά με τις νέες ποσοστώσεις αφήνει επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο οι παραγωγοί να μην τηρήσουν τις εθελοντικές μειώσεις τους. Οι προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας να συζητήσει τη νέα συμφωνία προμήθειας έπεσαν επίσης στο κενό. Ο υπουργός Ενέργειας Πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν είπε ότι οι περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ μπορούν οπωσδήποτε να συνεχιστούν και μετά το πρώτο τρίμηνο, εάν χρειαστεί.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο συνέχισε το ξεπούλημά του, καθώς οι έμποροι απομάκρυναν το κρύο καθώς προσβλέπουν στην επόμενη σεζόν. Αυτό έχει επιτραπεί από το υψηλό επίπεδο φυσικού αερίου που διατηρείται σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης σε ολόκληρη την ήπειρο. Η αφθονία της προσφοράς LNG πιέζει επίσης τις τιμές. Η συμφόρηση στη Διώρυγα του Παναμά σημαίνει ότι περισσότερα φορτία LNG των ΗΠΑ επιλέγουν να προσγειωθούν στην Ευρώπη αντί να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ασία. Αυτό βοήθησε στη στήριξη των τιμών του LNG της Βόρειας Ασίας, οι οποίες κατόρθωσαν να αυξηθούν παρά τις ανησυχίες για ασθενέστερη ζήτηση εν μέσω επανεκκίνησης του πυρηνικού εργοστασίου της Ιαπωνίας.