Οι Πωλήσεις EV στις ΗΠΑ Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, Σημειώνοντας Αύξηση 50,7% από Έτος σε Έτος

Οι Πωλήσεις EV στις ΗΠΑ Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, Σημειώνοντας Αύξηση 50,7% από Έτος σε Έτος
energia.gr
Τετ, 6 Δεκεμβρίου 2023 - 13:13

Στις ΗΠΑ, η Εθνική Ένωση Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (NADA) αναφέρει ότι μέχρι τους 11 μήνες του 2023, οι πωλήσεις BEV ανήλθαν συνολικά σε 1.007.984 – μια αύξηση 50,7% από έτος σε έτος. Το BloombergNEF δημοσίευσε επίσης σήμερα το ετήσιο Βιβλίο Δεδομένων Οχημάτων Μηδενικών Εκπομπών, το οποίο ετοίμασε ειδικά εγκαίρως για το COP28 στο Ντουμπάι. Το συμπέρασμα της έκθεσης

είναι ότι παρά τις ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση της ζήτησης EV, «τα δεδομένα δεν το υποστηρίζουν».

Η BNEF αναφέρει:
Οι πωλήσεις μπορεί να είναι λιγότερες από ό,τι ήλπιζαν ορισμένοι κατασκευαστές, αλλά είναι σύμφωνες με τις προβλέψεις της BNEF από την αρχή του έτους και οι περισσότερες βιομηχανίες θα ήταν πολύ ευχαριστημένες με αυτό το είδος του ρυθμού ανάπτυξης.

Στις ΗΠΑ, όπου έχουν δημιουργηθεί οι περισσότερες ανησυχίες κατά τη ζήτηση, οι πωλήσεις αυξάνονται ακόμη πιο γρήγορα και θα αυξηθούν κατά 50% φέτος.

Η BNEF αναφέρει επίσης ότι ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού της κυβέρνησης Μπάιντεν έχει προσελκύσει 103 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες επενδυτικές ανακοινώσεις. Αυτό περιλαμβάνει την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων (11,7 δισεκατομμύρια δολάρια) και μπαταριών (72,4 δισεκατομμύρια δολάρια), καθώς και άλλους τομείς όπως εξαρτήματα μπαταριών (9,8 δισεκατομμύρια δολάρια) και ανακύκλωση (3,5 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η BNEF αναμένει ότι τα πρώτα εργοστάσια ηλεκτρικών και μπαταριών που σχετίζονται με την IRA θα ανοίξουν το δεύτερο εξάμηνο του 2024, με περισσότερα να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο το 2025 και μετά.