H επενδυτική Renewa ολοκλήρωσε με επιτυχία μια συναλλαγή πώλησης με επαναμίσθωση (SLB) με την Leeward Renewable Energy (LRE), για το ηλιακό έργο 168MW White Wing Ranch στην κομητεία Maricopa της Αριζόνα στις ΗΠΑ. Η συμφωνία αυτή υποστηρίζει τη συνεχή ανάπτυξη των έργων της LRE, ενώ επιτρέπει στην εταιρεία να διατηρήσει μακροπρόθεσμα τον έλεγχο της τοποθεσίας για την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου.

Ο Gage Mooring, συνιδρυτής και συνδιευθύνων σύμβουλος της Renewa, δήλωσε σχετικά: "Η συναλλαγή με την LRE είναι μία μόνο από τις πολλές πωλήσεις-μισθώσεις που ολοκληρώσαμε το τελευταίο έτος.
"Παρά τη σύσφιξη των κεφαλαιαγορών, η Renewa είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους κατασκευαστές και να παρέχει τα απαραίτητα κεφάλαια για να βοηθήσει στη μετακίνηση των έργων και να προσθέσει αξία".

Η συνεργασία της White Wing Ranch Solar με την LRE είναι ένα ακόμη βήμα στην ευρύτερη αποστολή της Renewa να επιταχύνει τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του ρόλου της ως εταίρου κεφαλαίων και γης για τους προγραμματιστές, τους ιδιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Renewa έχει παρουσία σε πάνω από 30GW έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε εθνικό επίπεδο(στις ΗΠΑ), που περιλαμβάνουν περισσότερα από 30.000 στρέμματα αγροτικής και αστικής γης σε 26 πολιτείες.

Το χαρτοφυλάκιο της Renewa περιλαμβάνει πάνω από 150 έργα που διαχειρίζονται πάνω από 50 κορυφαίοι εταίροι.