Το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου αναμένεται να επεκτείνει την ισχύ της συμφωνίας με τη ρωσική Lukoil για την ανάπτυξη της παραχώρησης West Esh El-Milaha, ζωτικής σημασίας για την αιγυπτιακή ενεργειακή βιομηχανία, στην Ανατολική Έρημο

Το 25ετές συμβόλαιο ανάπτυξης της εταιρείας στην περιοχή μόλις έληξε, οδηγώντας σε αυτή την απόφαση, όπως ανέφερε στις 19 Δεκεμβρίου ανέφερε την Τρίτη η ειδησεογραφική πύλη Oil & Gas Middle East.

Βάσει της νέας συμφωνίας, η Lukoil θα λάβει συμβόλαιο παραχώρησης με πενταετή διάρκεια και η δυνατότητα ανανέωσης θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου.

Επικαλούμενο την αιγυπτιακή εφημερίδα Al Borsa, το δημοσίευμα ανέφερε ότι η Lukoil θα συνεχίσει να επιδοτεί την Esh El-Milaha Petroleum Company, μια κοινοπραξία μεταξύ της ρωσικής εταιρείας και αιγυπτιακών συμφερόντων. «[Η επιδότηση] περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση του προγράμματος εργασίας και την κάλυψη του κόστους ολόκληρου του αιγυπτιακού εργατικού δυναμικού που συμμετέχει στο έργο. Το υπουργείο τόνισε την οικονομική σημασία αυτής της ρύθμισης, καθώς απαλλάσσει τις αιγυπτιακές αρχές από την ανάληψη αυτών των σημαντικών δαπανών», πρόσθεσε.