H LG Chem Kατασκευάζει Eργοστάσιο Yλικών για Mπαταρίες EVs Kόστους $3 δισ., στο Τενεσί.

H LG Chem Kατασκευάζει Eργοστάσιο Yλικών για Mπαταρίες EVs Kόστους $3 δισ., στο Τενεσί.
energia.gr
Πεμ, 28 Δεκεμβρίου 2023 - 12:19

Η LG Chem κατασκευάζει ένα εργοστάσιο καθoδικών υλικών για μπαταρίες κόστους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ηλεκτρικά οχήματα στο Τενεσί. Η τελετή θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα για το εργοστάσιο της LG Chem. Ορισμένα από τα αρχικά σχέδια της εταιρείας έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά που υπήρξε ανακοίνωση. Το εργοστάσιο αρχικά υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε το πρώτο τρίμηνο

 

του 2023 και θα άρχιζε τη μαζική παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2025. Έτσι, η πρωτοπορία άργησε σχεδόν ένα χρόνο και η έναρξη της παραγωγής είναι πλέον ημερομηνία «ξεκινά από το 2026».

Η LG Chem αρχικά είπε ότι θα παράγει 120.000 τόνους καθοδικού υλικού ετησίως έως το 2027 – αρκετό για να τροφοδοτεί μπαταρίες σε 1,2 εκατομμύρια EVs με αυτονομία 310 μιλίων ανά φόρτιση.

Αλλά τώρα υποστηρίζει ότι το εργοστάσιο θα είναι «σε θέση να παράγει υλικά καθόδου για περίπου 600.000 καθαρά ηλεκτρικά οχήματα υψηλής απόδοσης» ετησίως – αυτό είναι το μισό του αρχικού σχεδίου παραγωγής.

Ωστόσο, η εταιρεία λέει ότι «θα επεκτείνει την παραγωγική ικανότητα ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση».

Τον Οκτώβριο, η LG Chem υπέγραψε σύμβαση προμήθειας υλικών καθόδου στη Βόρεια Αμερική με την Toyota αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Η LG Chem είπε ότι επέλεξε το Τενεσί λόγω της εγγύτητάς της με βασικούς πελάτες, της ευκολίας μεταφοράς πρώτων υλών και της συνεργασίας από τις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις.