Την εκτίμηση ότι θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο ο ανταγωνισμός όσον αφορά στις χρεώσεις στα πράσινα και τα μπλε τιμολόγια ρεύματος εξέφρασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην δημόσια τηλεόραση, κατά την οποία κατέστησε σαφές ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις των χρεώσεων για τον ΔΕΔΔΗΕ εντός του έτους που διανύουμε.

"Οι αυξήσεις τελών είναι θέμα που αποφασίζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αλλά η εικόνα που έχω από τον ΔΕΔΔΗΕ για τον οποίο έγινε μια σχετική συζήτηση πριν από μερικές μέρες, είναι ότι δεν θα έχουμε αυξήσεις τελών", είπε χαρακτηριστικά ο κ Σκυλακάκης.

Είναι σαφές ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερος ανταγωνισμός και ο ανταγωνισμός πάντα οδηγεί σε καλύτερες τιμές, είπε σχετικά με τα τιμολόγια του Ιανουαρίου. Το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ ήταν καλύτερο από τον Δεκέμβριο ή τον Νοέμβριο και τον Οκτώβριο, και τούτο παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν πια οι επιδοτήσεις», πρόσθεσε.

«Εγώ κράτησα το πράσινο τιμολόγιο. Μου έτυχε ακριβός πάροχος και περιμένω τι θα κάνει στο τέλος του μήνα κι αν παραμείνει ακριβός, θα αλλάξω πάροχο», είπε. Σε ερώτηση για φέσια στις εταιρείες, ο κ. Σκυλακάκης επανέλαβε ότι έχον ήδη εξαγγελθεί μέτρα για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. «Το σύστημα έχει συγκεκριμένους κανόνες, που σημαίνει ότι αν μέσα στην τελευταία πενταετία έχεις αλλάξει ήδη δύο φορές πάροχο και έχεις αφήσει απλήρωτα, δεν μπορείς να μετακινηθείς από τον τρίτο πάροχο αν δεν πληρώσεις».