Η σφαίρα του επιδόξου δολοφόνου του Τράμπ πέτυχε τελικώς άλλον στόχο: Τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που… εξοστρακίσθη εκ των προεδρικών εκλογών ενώ ο Ελληνισμός έχασε ένα φίλο – είχε επισκεφθή ως αντιπρόεδρος το 2014 την «δούλη» Κύπρον που σήμερα ο Ερντογάν απειλεί με ολοσχερή κατάληψη. Εν τούτοις , η παραίτηση Μπάιντεν από της υποψηφιότητος έχει ένα πλεονέκτημα: Θα του επιτρέψει να συγκεντρωθή στα διεθνή προβλήματα της Αμερικής το προσεχές 5μηνο – χρόνο αρκετό για να κλείσουν οι μεγάλες εκκρεμότητες (Ουκρανικός πόλεμος και στην Γάζα, απειλές Χετζμπολάχ και Κυπριακό)

Μπορεί ν’ αποφευχθή ο πλήρης έλεγχος του Αμερικανικού κογκρέσου από τους Ρεπουμπλικάνους οπότε η σημερινή Δημοκρατική πλειοψηφία της Γερουσίας θα εμποδίσει την ανάκληση της επωφελούς νομοθεσίας Μπάιντεν, όπως της βελτιώσεως του εθνικού συστήματος υγείας , υπέρ των βετεράνων και των οικονομικώς ασθενεστέρων τάξεων της Αμερικής.

Οι μετοχές των ενεργειακών εταιριών και των Τραπεζών θα επωφεληθούν της προεδρίας Τράμπ και «το μακρύ χέρι» του Ισραήλ θ’αποτρέψει τον νεοσουλτάνο της περιοχής μας ,που νόμισε ότι ο Νίκος Δένδιας είναι «βεζύρης» - να του κόψουν το κεφάλι. Αυτά συμβαίνουν στην γείτονα χώρα αλλά στο «Γιουνανιστάν» συσπειρώνουν τους Έλληνες πατριώτες.

Κατά τ’ άλλα το μη χείρον βέλτιστον. Απεφεύχθη ο εμφύλιος πόλεμος στην Αμερική εις περίπτωσιν που η δολοφονική σφαίρα εύρισκε τον Τράμπ και τερματίζεται η μακρά προεδρική διελκυστίνδα που θα δίχαζε τον Αμερικανικό λαού .Ο κόσμος χρειάζεται τώρα μία περίοδο ομαλότητος και προετοιμασίας των «συμμάχων» να αντιμετωπίσουν την προεδρία του Τράμπ, που έχει και καλές πλευρές, κυρίως στην οικονομική πολιτική , απέναντι στην κομμουνιστική Κίνα και στην λαθρομετανάστευση όπου θα μιμηθή τον φράκτη του ΄Εβρου στα σύνορα με το Μεξικό.

Η απόσυρσις Μπάιντεν έχει περισσότερο ηθική παρά πολιτική σημασία. Δείχνει υπευθυνότητα και ταπεινότητα κι όχι προσκόλληση στην εξουσία όπως ηγετών άλλων δημοκρατικών χωρών, όπου απέλειπεν το «ηγεμονικόν πνεύμα», κατά Μάρκον Αυρήλιον.