Η Enviromena ανακοίνωσε την πρόθεσή της να υποβάλει σχέδια για 400 MW ηλιακών έργων στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να ενταχθεί στα 110 MW έργων που αναμένονται εκτός σχεδίου έως τον Απρίλιο του 2024. Μόλις ολοκληρωθούν, τα νεότερα έργα εκτιμάται ότι θα παρέχουν 420 GWh, ενώ προστίθενται επίσης στον αγωγό έργου της Enviromena στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος, σύμφωνα με την εταιρεία, αντικαθιστά το 1,5 GW.

Η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που εδρεύει στο Ρέντινγκ αποκάλυψε ότι τα πιο πρόσφατα επίγεια ηλιακά έργα αξίας 400 MW θα βρίσκονται «σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο από το Ντόρσετ έως το Ντάραμ». Αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία, η Enviroma επιβεβαίωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί συμβάσεις σύνδεσης με το δίκτυο και γης για ολόκληρο τον αγωγό ισχύος 400 MW.

Ο Mark Harding, διευθυντής ευρωπαϊκής ανάπτυξης της Enviromena, χαρακτήρισε τα νέα έργα «σημαντικό ορόσημο» για την εταιρεία.

 

Η ανακοίνωση αυτής της εβδομάδας ακολουθεί την Enviromen που επιβεβαιώνει την κατασκευή δύο ηλιακών εγκαταστάσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο στο τέλος του περασμένου έτους συνολικής ισχύος 42 MW: το έργο Horsey Levels στο Somerset και το ηλιακό πάρκο Kiln Fields κοντά στο Hook.