Tέθηκε σε λειτουργία η μονάδα αποθήκευσης ενέργειας 25MW Blandford Road της Equinor στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το έργο αναπτύχθηκε και θα λειτουργεί από τη βρετανική εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας Noriker Power, στην οποία η Equinor κατέχει μερίδιο 45%. Η μονάδα βρίσκεται στο Ντόρσετ και είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Αποτελούμενη από περίπου

150 μονάδες μπαταριών ιόντων λιθίου, η Blandford Road μπορεί να αποθηκεύσει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει 75.000 σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο για δύο ώρες.

Ο διευθυντής χώρας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Equinor Alex Grant δήλωσε: «Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη φιλοδοξία μας να προσφέρουμε ευέλικτη ενέργεια και να διατηρήσουμε την ασφάλεια του εφοδιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο αποθήκευσης μπαταριών θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση μας ως κορυφαίου ευρύτερου ενεργειακού εταίρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, βασιζόμενη στην 40ετή παρουσία μας, η οποία περιλαμβάνει σταθερό προμηθευτή πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου και πρωτοποριακές λύσεις για αποδιοργάνωση της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος χερσαίων και αγορών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Equinor Olav Kolbeinstveit πρόσθεσε: «Η Equinor προβλέπει ένα χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών που συνδυάζει στοιχεία παραγωγής όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια με ευέλικτα στοιχεία όπως οι μπαταρίες για να μετριαστεί η διαλείπουσα παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουμε τη μεγαλύτερη θέση υπεράκτιας αιολικής ενέργειας ως εταιρεία με πολλά υπεράκτια αιολικά πάρκα σε λειτουργία και ανάπτυξη. Παράλληλα, χτίζουμε τη χωρητικότητα αποθήκευσης μπαταριών μας, με το πρώτο μας περιουσιακό στοιχείο Blandford Road σε λειτουργία και το δεύτερο περιουσιακό στοιχείο Welkin Mill υπό κατασκευή."

 

Το Welkin Mill αναπτύχθηκε από τη Noriker Power στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ και θα έχει χωρητικότητα 35 MW ώστε να μπορεί να αποθηκεύσει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει πάνω από 100.000 σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο για δύο ώρες, θα συνδεθεί με το δίκτυο διανομής που λειτουργεί από την Electricity North West.

Ο οίκος ενεργειακών εμπορικών συναλλαγών της Equinor Danske Commodities θα παρέχει υπηρεσίες πρόσβασης στην αγορά, εξισορρόπησης και βελτιστοποίησης για το περιουσιακό στοιχείο Blandford Road, βασισμένο στην 15ετή εμπειρία τους από τις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου.