Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng δήλωσε ότι θα προσλάβει 4.000 άτομα φέτος και θα επενδύσει εκατομμύρια στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς προσπαθεί να επιβιώσει από τον ανελέητο ανταγωνισμό στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. Οπως αναφέρει το Reuters, oι νέοι εργαζόμενοι θα αντιπροσωπεύουν μια επέκταση κατά 25% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας ΕV που υποστηρίζεται από τη Volkswagen, από τον τελευταίο αριθμό των 15.829 εργαζομένων στο τέλος του 2022.

Η επέκταση ανακοινώθηκε σε επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου He Xiaopeng προς τους εργαζόμενους την Κυριακή, την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τις διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Η εταιρεία θα επενδύσει επίσης 3,5 δισεκατομμύρια γιουάν (486,36 εκατομμύρια δολάρια) στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης για την έξυπνη οδήγηση, δήλωσε ο He, προσθέτοντας ότι η Xpeng σχεδιάζει να κυκλοφορήσει περίπου 30 νέα προϊόντα ή αναθεωρημένα μοντέλα μέσα σε τρία χρόνια.

"Αντιμέτωποι με την απαισιόδοξη μακροοικονομική κατάσταση, πολλοί επιχειρηματικοί εταίροι αποσύρονται και φοβούνται να επενδύσουν. Νομίζω ότι αυτό είναι μια ευκαιρία για την ανάπτυξή μας", είπε, περιγράφοντας το 2024 ως το πρώτο έτος του "γύρου νοκ άουτ" για τις κινεζικές μάρκες αυτοκινήτων. "Το 2024, θα ανατρέψουμε την τάση και θα εισέλθουμε σε έναν θετικό κύκλο υψηλής ταχύτητας το τέταρτο τρίμηνο ή νωρίτερα".

Τα σχέδια επέκτασης της Xpeng έρχονται σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της, οι οποίοι αγωνίζονται να μειώσουν το κόστος. Η ζήτηση συνεχίζει να παραπαίει στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, παρά τις ανανεωμένες εκπτώσεις με επικεφαλής την Tesla .

Η Nio, ένας άλλος κινεζικός κατασκευαστής EV, δήλωσε τον Νοέμβριο ότι θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 10% για να βελτιώσει την αποδοτικότητα εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού.