Το ρωσικό ρούβλι αποδυναμώθηκε έναντι του δολαρίου σήμερα Τρίτη, καθώς παρεμποδίστηκε από τη μειωμένη προσφορά συναλλάγματος από τους εξαγωγείς και καθώς η αγορά αντέδρασε σε μια ακόμη επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε διυλιστήριο βαθιά στο ρωσικό έδαφος. Σύμφωνα με το Reuters, η Ουκρανία έπληξε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Ρωσίας με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων από τις γραμμές του μετώπου

στην Ουκρανία και δήλωσε ότι προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε στρατιωτικό στόχο.

Μέχρι τις 08:36 GMT, το ρούβλι ήταν 0,4% χαμηλότερα στα 92,55. Έναντι του ευρώ, το ρούβλι υποχώρησε 0,3% στα 99,43 και υποχώρησε 0,4% στα 12,73 έναντι του γουάν .

Το ρούβλι συνήθως χάνει έδαφος στις αρχές κάθε μήνα, αφού οι εξαγωγείς έχουν πληρώσει τους φόρους του τέλους του μήνα για τους οποίους συνήθως μετατρέπουν τα έσοδά τους σε ξένο νόμισμα.

"Παρά τη μείωση της προσφοράς συναλλάγματος από τους εξαγωγείς, η περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης στην αγορά ενέργειας θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την πώληση του ρουβλίου", δήλωσε ο Bogdan Zvarich της Banki.ru.

Το αργό πετρέλαιο μπρεντ, παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Ρωσίας, αυξήθηκε κατά 1,4% στα 88,60 δολάρια το βαρέλι.

Ο δείκτης αναφοράς της Ρωσίας, με βάση το ρούβλι, ο δείκτης MOEX υποχώρησε κατά 0,1% στις 3.360,6 μονάδες, έχοντας νωρίτερα φθάσει στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 21 Φεβρουαρίου 2022, λίγο πριν από την πλήρους κλίμακας εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο δείκτης RTS σε δολάρια υποχώρησε κατά 0,4% στις 1.143,9 μονάδες.

(1 δολάριο = 92,3600 ρούβλια)