η αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας, το διευρυνόμενο δίκτυο, οι προοπτικές διασυνδέσεων με άλλες χώρες, η αποτελεσματικότητα με την οποία λειτουργεί η ΕΔΕΥΕΠ είναι πολύ σημαντικά κομμάτια σε αυτό το ψηφιδωτό.
Ταυτόχρονα, για να μπορέσει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της και να περιορίσει τις αβεβαιότητες η Ελλάδα οφείλει να επενδύσει γρήγορα στην ανάπτυξη μιας εγχώριας εφοδιαστικής αλυσίδας, να διαμορφώσει ένα πλαίσιο λειτουργίας με ασφάλεια δικτύου και να ενημερώσει έγκαιρα τις τοπικές κοινωνίες ώστε να καταστούν σύμμαχοι στην ανάπτυξη των πάρκων. Η χώρα μας μπορεί να μετατραπεί σε ένα κέντρο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και υπεραξία στην ελληνική οικονομία, υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hexicon Power.
Ο κ. Χατζηγάκης ανέλυσε τις εξελίξεις στις διαφορετικές τεχνολογίες πλωτών αιολικών (π.χ. Semi-submersible, Spar, TLP, Barge) και υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο στα πλωτά αιολικά λίγο πριν το στάδιο ευρείας εμπορικής ανάπτυξης. Επίσης, ανέλυσε την τεχνολογία της Hexicon με τις διπλές ανεμογεννήτριες (TwinWind) σε μια πλατφόρμα που μπορούν να παράξουν περισσότερη καθαρή ενέργεια και μικρότερο αναλογικό κόστος σε σύγκριση με τις συμβατικές πλωτές ανεμογεννήτριες.