Το πετρέλαιο είχε μέτρια εβδομαδιαία κέρδη, καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης παρέμειναν σε ένα στενό εύρος τιμών, με τις προοπτικές της προσφοράς και του πληθωρισμού να βρίσκονται στο επίκεντρο. Το Brent διαπραγματευόταν πάνω από τα 83 δολάρια το βαρέλι μετά από διήμερη άνοδο που είδε τα προθεσμιακά συμβόλαια

να προσθέτουν περίπου 1%, ενώ το WTI ήταν κοντά στα 79 δολάρια. Η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, καθώς και η άνοδος από τις ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα μπορούσε να υποχωρήσει, ανταγωνίστηκαν στις πρόσφατες συνεδριάσεις τις προβλέψεις για ασθενέστερη αύξηση της ζήτησης από ομάδες όπως ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Η δράση των τιμών αυτή την εβδομάδα ήταν συγκρατημένη, καθώς οι ανταγωνιστικές κινητήριες δυνάμεις αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό η μία την άλλη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το στενότερο εβδομαδιαίο εύρος τιμών - λιγότερο από 3 δολάρια το βαρέλι για το Brent - από τον Μάρτιο. Οι τεχνικοί παράγοντες παίζουν επίσης ρόλο, με τις τιμές να διατηρούνται κοντά στον κινητό μέσο όρο των 100 ημερών.

Το αργό παραμένει υψηλότερα για το έτος μέχρι σήμερα, αν και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έχουν μειωθεί από τον Απρίλιο, καθώς το πριμ γεωπολιτικού κινδύνου που είχε προέλθει από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή εξασθένησε. Στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ την 1η Ιουνίου αναμένεται ευρέως ότι η ομάδα θα συμφωνήσει να συνεχίσει τις υφιστάμενες περικοπές παραγωγής, ενώ ορισμένα μέλη επιδιώκουν να αναβαθμιστούν τα αναγνωρισμένα επίπεδα δυναμικότητάς τους.