Την ανάγκη να επαναξιολογήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τη στάση της σε σχέση με την σημασία που εξακολουθούν να έχουν και θα εξακολουθήσουν να έχουν οι υδρογονάνθρακες στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού τόνισε η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Managing Director & Country Manager της Energean στην Ελλάδα, μιλώντας πρόσφατα στο Delphi Economic Forum ΙΧ

«Η Ανατολική Μεσόγειος και η εγχώρια παραγωγή μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο με άξονα το φυσικό αέριο, αλλά η βιομηχανία μας, παρόλο που έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος, χρειάζεται ένα θετικό σήμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επίπεδο πολιτικής», επισήμανε η κ. Σάρδη.

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 η κ. Κατερίνα Σάρδη ανέλαβε Διευθύνουσα Σύμβουλος & Country Manager της Energean στην Ελλάδα. Πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στην Energean είχε ήδη 25 χρόνια στον χώρο της ενέργειας, με προηγούμενο σταθμό της πορείας της την Grant Thornton Greece, όπου ήταν επικεφαλής του τομέα της ενέργειας.

Η Κατερίνα Σάρδη ξεκίνησε την καριέρα της στο Λονδίνο ως σύμβουλος της Hitachi σε θέματα εξαέρωσης άνθρακα και παραγωγής συνθετικού αερίου. Την περίοδο 2002-2015 διετέλεσε Ειδικός Επιστήμονας και Επικεφαλής της Μονάδας Ενεργειακού Σχεδιασμού και Διεθνών Υποθέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Από το 2015 εργάστηκε ως ενεργειακός εμπειρογνώμονας, συμβουλεύοντας ρυθμιστές, διαχειριστές υποδομών και εταιρείες ιδίως για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου για την ενέργεια.

Το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ η ίδια έχει συμμετάσχει σε πλήθος έργων τεχνικής βοήθειας στην ΕΕ,  την Αίγυπτο, την Τουρκία και άλλες χώρες. ‘Έχει επιπλέον διδάξει μεταπτυχιακά μαθήματα σε θέματα κλιματικής αλλαγής, εμπορίας εκπομπών αερίων ρύπων και μοντελοποίησης ροών και καύσης σε ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα για πάνω από μια δεκαετία  Η Κατερίνα Σάρδη κατέχει διδακτορικό Δίπλωμα (Ph. D) στην Μηχανική Ρευστών και Καύση Φυσικού Αερίου με εφαρμογή σε αεριοστροβιλικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγή από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Imperial College του Λονδίνου, καθώς και Πτυχίο Μηχανολόγου-Μηχανικού, από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.