Η Noval Property, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία real estate στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της και την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Διαθέτοντας ένα χαρτοφυλάκιο με γνωστά έργα, όπως το εμπορικό κέντρο River West και το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, η Noval Property επενδύει όλο και περισσότερο στις πράσινες υποδομές

Μάλιστα, υπολογίζεται ότι επί του παρόντος, το ένα τέταρτο του χαρτοφυλακίου της αποτελείται από πράσινα ακίνητα. Παράλληλα, η επιχείρηση είναι μία από τις εκλεκτές που έχει προχωρήσει στην έκδοση «πράσινου ομολόγου» στην Ελλάδα.

Με τη βιωσιμότητα του κτιριακού στόλου να συνιστά το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας, η Noval Property έχει κάθε λόγο να αποβλέπει σε ραγδαία ανάπτυξη. Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας αγγίζει τα 340 εκατομμύρια ευρώ, με τη ρευστότητά της να φτάνει τα 75 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2023. Υπολογίζεται ότι η Noval Property θα καταφέρει να αντλήσει επιπλέον κεφάλαια, φτάνοντας τα 125 εκατομμύρια ευρώ. Αναμενόμενα, το επόμενο βήμα είναι η έξοδος στην επενδυτική αγορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Noval Property ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με την έκδοση έως και 17.388.025 νέων μετοχών, οι οποίες θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς με ονομαστική αξία 2,5 ευρώ έκαστη. Η διαδικασία αυτή προβλέπεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαΐου. Στη συνέχεια, η Noval Property αναμένεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας υποβάλει ήδη αίτηση, με την ανώτατη τιμή διάθεσης να έχει οριστεί στα 2,82 ευρώ ανά μετοχή. Οι τελικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν άμεσα, με τους επενδυτές να αναμένουν το IPOτης επιχείρησης.