Αλλά «η σάρξ αδύναμος», θυμίζει η κυβέρνηση με την στάση του υπουργού «Μεταναστευτικής πολιτικής» Δημήτρη Κερίδη και τις διαψεύσεις του, για την …διαρροή της ειδήσεως στο Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, όσον αφορά στην μετεγκατάσταση 500 οικονομικών μεταναστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα και Ισπανία.

Βεβαίως κι είναι εσφαλμένη η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Μετανάστευσης Αλεσάντρο Μαγιόρκας ότι υφίσταται σχετική συμφωνία με την Ελληνική κυβέρνηση. Δεν αφορά νομίμους μετανάστες. Αυτοί έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα που τους επιτρέπουν να αφιχθούν επί τρίμηνο στην Ελλάδα χώρα-μέλος της συνθήκης Σένγκεν. Η ανακοίνωση αναφέρεται στους π α ρ α ν ό μ ο υ ς ή επί το ακριβέστερον λαθρο- μετανάστες που εισήλθαν στην Ελλάδα το τελευταίο ετήσιο διάστημα μέχρις Απριλίου εφέτος, συμποσούμενοι εις 54.208 άτομα, 154% περισσότερα από το προηγούμενο αντίστοιχο διάστημα, προς δόξαν της «διακηρύξεως των Αθηνών» μεταξύ Ταγιπ Ερντογάν και Κυρ. Μητσοτάκη πέρυσι.

Μάλιστα το 22% του νέου κύματος λαθρομετανάστευσης περιέλαβε τα Ελληνικά νησιά Λήμνος, Τήλος και Νίσυρος όπου δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας για λαθρομετανάστες (ΚΥΤ). Μεταξύ των αφιχθέντων ανήκουν 500 Τούρκοι και Παλαιστίνιοι που αντιστοιχούν στη αναγγελία του NBC.

Mόνο τον Απρίλιο εισήλθαν στην χώρα 2.500 λαθρομετανάστες ενώ η εισροή από την Τουρκία συνεχίσθη αμείωτη τον Μάϊο λόγω της καλοκαιρίας στα Ελληνικά πελάγη.

Ο υπουργός Μετανάστευσης παριστάνει τον αριθμομνήμονα και λέγει άρρητα αθέμητα για τις νέες εισροές που δοκιμάζουν τις αντοχές των ΚΥΤ. Ερχόμενοι από την Λατινική Αμερική θα μπορούσαν να επανδρώσουν τις Τουριστικές υπηρεσίες ως μεταφραστές  της Ισπανικής για την αντίστοιχη πελατεία που αυξάνει καθώς και να εμπλουτίσουν τις εμπορικές σχέσεις με την Λ.Α. Υπάρχουν ειδικευμένες ΜΚΟ που θα μπορούσαν να γίνουν οι ενδιάμεσοι στην Ελληνική αγορά.

Ας αφήσουμε όμως κατά μέρος τ’ αστεία διότι η υπόθεση είναι σοβαρά. Αντιληφθέντες οι Αμερικανοί την προθυμία της κυβερνήσεως Κ.Μ. να δέχεται οικονομικούς μετανάστες για τις εποχικές ανάγκες της Γεωργίας και της τουριστικής σαιζόν στα νησιά θα εσκέφθησαν: Γιατί μόνον Αιγυπτίους; Ας ξαποστείλουμε κι εμείς μερικούς που μιλούν την γλώσσα του Θερβάντες και την επίκτητη του Ελ Γκρέκο, να μειώσουμε την πίεση στα σύνορα του Τέξας.

Το μεν πνεύμα είναι πρόθυμον αλλά η σάρξ της κυβερνήσεως απεδείχθη απρόσφορος γιατί η διαρροή έγινα μόνο μία εβδομάδα προ των κρισίμων Ευρωεκλογών και θα έχει αντίκτυπο στο αποτέλεσμα.