Προς Νέο Deal Motor Oil και Ελλάκτωρ

Ο ενεργειακός όμιλος, ο οποίος είναι και μέτοχος με σχεδόν 30% στον πάλαι ποτέ εθνικό πρωταθλητή στις κατασκευές, μετά την εξαγορά της «Anemos RES» υπέβαλε προσφορά ύψους 114,7 εκατ. ευρώ για ητν απόκτηση του 94,4% των μετοχών της θυγατρικής «Ηλέκτρωρ»

energia.gr
Δευ, 3 Ιουνίου 2024 - 14:35

Η τελευταία δραστηριοποιείται στη κυκλική οικονομία και συγκεκριμένα στη διαχείριση των απορριμμάτων και θεωρείται από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο, αξιοποιώντας μάλιστα τεχνολογίες αιχμής.

Αν και εφόσον ευοδωθεί η συνεργασία, τότε η Motor Oil γίνεται ένας εκ των ισχυρών ομίλων στην πράσινη ενέργεια (έχει ενσωματωθεί η Anemos RES) και στον τομέα του περιβάλλοντος.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλάκτωρ έχοντας πουλήσει την Ακτωρ Κατασκευές στην Intrakat και τη θυγατρική ης στις ΑΠΕ και αν τελικά συμφωνήσει και στη διάθεση και της Ηλέκτωρ τότε μένει με τα assets των παραχωρήσεων και του Real Estate.

Πάντως, δεν είναι λίγοι στην αγορά που θεωρούν δεδομένη τη ς μετεξέλιξη της Ελλάκτωρ σε εταιρεία συμμετοχών και επενδύσεων διαθέτοντας μία ρευστότητα της τάξης των 700 εκατ. ευρώ – κεφάλαια τα οποία λογικά οι ολλανδοί μέτοχοι (Reggeborgh) θα αναζητήσουν πεδία προκειμένου να τα τοποθετήσουν.

Διαβάστε ακόμα