Το πετρέλαιο παραμένει σταθερό καθώς μια βιομηχανική έκθεση σηματοδότησε μια μικρή αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πριν από τα επίσημα στοιχεία. Το Brent διαπραγματευόταν πάνω από τα 85 δολάρια το βαρέλι και το WTI ήταν κοντά στα 81 δολάρια. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά περίπου 900.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα

σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα στοιχεία, ανέφερε το Bloomberg. Ωστόσο, τα αποθέματα στον κόμβο αποθήκευσης του Cushing μειώθηκαν.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ, αναμένεται να δημοσιεύσει τα στοιχεία της για τα αποθέματα, τη διύλιση και τη ζήτηση καυσίμων αργότερα την Τετάρτη.

Το πετρέλαιο βρίσκεται σε τροχιά μηνιαίας ανόδου και οι αναλυτές γίνονται πιο αισιόδοξοι για τις προοπτικές του επόμενου τριμήνου σε μια αγορά που σφίγγει. Η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων από την Υεμένη έως τη Ρωσία θα μπορούσε επίσης να στηρίξει περαιτέρω κέρδη των τιμών. Αργότερα αυτή την εβδομάδα, οι έμποροι θα παρακολουθούν τον πληθωρισμό και άλλα οικονομικά στοιχεία για ενδείξεις σχετικά με την πορεία των επιτοκίων.

Τα χρονικά περιθώρια για το Brent και το WTI έχουν διευρυνθεί σε μια ανοδική δομή backwardation αυτό το μήνα, και οι διαχειριστές κεφαλαίων αύξησαν πρόσφατα τα στοιχήματά τους σε μια σειρά προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του ICE gasoil, του ευρωπαϊκού δείκτη αναφοράς για το ντίζελ