Η Siemens Energy σχεδιάζει να προσλάβει περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους, καθώς επενδύει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ (1,29 δισεκατομμύρια δολάρια) στον τομέα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας τα επόμενα έξι χρόνια εν μέσω της αύξησης της ζήτησης για ενέργεια, δήλωσε την Τρίτη στέλεχος της εταιρείας. "Στα επόμενα 15 χρόνια, θα δούμε παγκόσμιες επενδύσεις στο δίκτυο τόσο μεγάλες

όσο αυτές που έγιναν τα τελευταία 150 χρόνια", δήλωσε ο Tim Holt, επικεφαλής του Grid Technologies. "Θέλουμε να συμμετάσχουμε σε αυτή την έκρηξη", δήλωσε.

Το τμήμα Grid Technologies έχει διαθέσει τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ για νέα εργοστάσια και υψηλότερη παραγωγική ικανότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ασία, σύμφωνα με τους Financial Times, οι οποίοι είχαν αναφερθεί στα σχέδια προσλήψεων νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Περίπου το 40% των νέων θέσεων εργασίας θα προστεθεί στην Ευρώπη, ενώ οι ΗΠΑ και η Ινδία θα λάβουν από 20% και οι υπόλοιπες θα πάνε αλλού στην Ασία και τη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT.

Εκπρόσωπος της Siemens Energy δήλωσε στο Reuters ότι οι θέσεις εργασίας στην Ευρώπη θα δημιουργηθούν στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία, την Κροατία και, σε μικρότερο βαθμό, τη Ρουμανία.

Θα μπορούσαν να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις στην εξασφάλιση υποστήριξης για τα σχέδια επέκτασης και ανακαίνισης από τις κεφαλαιαγορές που διστάζουν να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση, αναφέρει το δημοσίευμα των FT, επικαλούμενο τον Holt.

"Η αγορά γίνεται όλο και πιο σφιχτή και θα πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης", δήλωσε στους FT.

Η Siemens Energy, η οποία αποσχίστηκε το 2020, είδε τις μετοχές της να αυξομειώνονται μαζικά, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα στη ζημιογόνο επιχείρηση ανεμογεννητριών Siemens Gamesa, η οποία τον Μάιο παρουσίασε σαρωτικές αλλαγές καθώς προσπαθεί να επιτύχει κερδοφορία.