Το πετρέλαιο σταθεροποιήθηκε γύρω από υψηλό δύο μηνών λόγω των ενδείξεων για σημαντική μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού. Το αργό τύπου Brent διαπραγματεύεται πάνω από τα 86 δολάρια το βαρέλι έπειτα από υποχώρηση 0,4% την Τρίτη, με το West Texas Intermediate (WTI) γύρω στα 83 δολάρια. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού συρρικνώθηκαν κατά 9,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα στοιχεία. Εάν επιβεβαιωθούν στα επίσημα

στοιχεία αργότερα σδήμερα Τετάρτη, αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη πτώση σε βαρέλια από τον Ιανουάριο.

Το αργό παραμένει σταθερά υψηλότερα φέτος, με τα προθεσμιακά συμβόλαια να βοηθούνται από την ευρύτερη διάθεση ανάληψης κινδύνου στις αγορές μετοχών, καθώς ο αμερικανικός δείκτης αναφοράς S&P 500 σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Οι ανησυχίες για μια ενδεχομένως ενεργή περίοδο τυφώνων έχουν επίσης λειτουργήσει υποστηρικτικά. Οι αγορές δικαιωμάτων αντικατοπτρίζουν την ανοδική τάση, με τα δικαιώματα αγοράς να πωλούνται και πάλι με σπάνιο premium έναντι των αντίθετων δικαιωμάτων πώλησης.

Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι είναι επίσης σημαντικοί, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εκλογές στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στη Μέση Ανατολή, η κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ απειλεί να εξελιχθεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο, ενώ οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας προειδοποίησαν τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τμήματα του Χαν Γιουνίς της Γάζας ενόψει μιας πιθανής νέας επίθεσης.