Η Μέση Ανατολή πρέπει να Eξασφαλίσει τη Zήτηση Hλεκτρικής Eνέργειας για να Παραμείνει Δροσερή

Η Μέση Ανατολή πρέπει να Eξασφαλίσει τη Zήτηση Hλεκτρικής Eνέργειας για να Παραμείνει Δροσερή
energia.gr
Πεμ, 4 Ιουλίου 2024 - 12:59

Η αύξηση της ζέστης στη Μέση Ανατολή συνεπάγεται μεγαλύτερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για ψύξη - και ορισμένες χώρες πασχίζουν να ανταπεξέλθουν. Περισσότερες επενδύσεις στην παραγωγή, υψηλότερα επίπεδα ενεργειακής απόδοσης, μεγαλύτερη ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μεταρρύθμιση των επιδοτήσεων και διαφορετικός σχεδιασμός των πόλεων αποτελούν όλα μέρος της λύσης.

Ένας έντονος καύσωνας έπληξε την Αίγυπτο και άλλα μέρη της ευρύτερης περιοχής, και το φετινό καλοκαίρι είναι πιθανό να είναι το θερμότερο παγκοσμίως που έχει καταγραφεί ποτέ. Με τη χώρα να υφίσταται διακοπές ρεύματος έως και τρεις ώρες καθημερινά λόγω έλλειψης φυσικού αερίου, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Mostafa Madbouly δήλωσε στους πολίτες: "Ανανεώνω τη συγγνώμη της κυβέρνησης. Έχουμε πλήρη επίγνωση του μεγέθους της ταλαιπωρίας των αιγυπτιακών οικογενειών από το πρόβλημα των διακοπών ρεύματος".

Ωστόσο, οι Αιγύπτιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επικρίνει έντονα τις επιδόσεις της κυβέρνησης.

Οι κάτοικοι του Καΐρου διαμαρτύρονται ότι η μαζική κοπή δέντρων επιδείνωσε τη ζέστη και τη ρύπανση των πόλεων, ενώ οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων αντιδρούν στις κυβερνητικές απαιτήσεις να κλείνουν νωρίς για να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια.