Είναι πασίγνωστη η ελληνική παροιμία «Κάποιου του Χάριζαν ένα Γάιδαρο και Εκείνος τον Κοίταζε στα Δόντια…». Και όπως πολλές άλλες απηχεί την εμπειρία, την γνώση και τα διδάγματα του ελληνικού θυμόσοφου λαού. Την παροιμία τη λέμε για κάποιον που δεν εκτιμά μια προσφορά, ένα δώρο. Αγνοεί την πράξη του δωρητή και ασχολείται με τις λεπτομέρειες.

Πιστεύουμε ότι η εν λόγω παροιμία ταιριάζει γάντι στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κύπρο με την κατάρρευση του επιχειρηματικού σχήματος του EuroAsia Interconnector, μετά την αδυναμία του να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του 

προς τον βασικό προμηθευτή του, (την Γαλλική Nexans) και την εσπευσμένη ανάληψη του έργου από τον ΑΔΜΗΕ - προκειμένου να μην ματαιωθεί το έργο και χαθούν τα € 650 ευρωπαϊκής επιδότησης μέσω του Connect Europe Facility.

Όπως έχουμε ήδη εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια, μέσα από τις στήλες του Energia.gr (εδώ), ο ΑΔΜΗΕ τον Οκτώβριο 2023 εμφανίστηκε ως ο λευκός ιππότης για να σώσει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Κύπρου-Ισραήλ, μετά από παρότρυνση της Ελληνικής και Κυπριακής κυβέρνησης.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη στήλη Σχόλιο εδώ