Κουβέιτ: Ανακάλυψη Γιγαντιαίου Κοιτάσματος Υδρογονανθράκων

Κουβέιτ: Ανακάλυψη Γιγαντιαίου Κοιτάσματος Υδρογονανθράκων
της Αρχοντίας Γ. Καλλιτέρη
Τρι, 16 Ιουλίου 2024 - 08:09

Σε πανηγυρικό κλίμα ανακοινώθηκε η ανακάλυψη ενός νέο κοιτάσματος υδρογονανθράκων στο Κουβέιτ. Πιο συγκεκριμένα, η Kuwait Petroleum Corporation δημοσιοποίησε την εύρεση ενός νέο γιγαντιαίου κοιτάσματος στον Περσικό Κόλπο. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε μέσω Twitter, με τον CEO της Kuwait Petroleum Corporation, Σεΐχη Nawaf Saud Nasir Al-Sabah, να επισκέπτεται τον Εμίρη του Κουβέιτ και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους ώστε να τους ενημερώσει σχετικά. 

Η επίσημη ανακοίνωση της Kuwait Petroleum Corporation στο Twitter.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κοίτασμα βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νήσου Failaka, στα ανοιχτά της πρωτεύουσας. Το κοίτασμα ονομάζεται Al-Nukhida και υπολογίζεται ότι περιέχει 2,1 δις βαρέλια πετρελαίου και 5,1 τρις κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

 

Τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Κουβέιτ, το νέο κοίτασμα δεν εμφανίζεται. Πηγή: Regional Geology Reviews.

Όπως δήλωσε η εταιρεία, τα αποθέματα του νέου κοιτάσματος ισούνται με τη συνολική παραγωγή του βασιλείου για 3 έτη. Υπενθυμίζεται ότι το Κουβέιτ είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος παραγωγός στον OPEC, με ημερήσια παραγωγή 2,48 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως. Η Kuwait Petroleum Corporation ανέφερε πως οι διαδικασίες εξορύξεων στο νέο κοίτασμα θα ξεκινήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα. Εντούτοις, δεν έχει ξεκαθαριστεί πως η νέα ανακάλυψη θα επηρεάσει την παραγωγή του βασιλείου στο πλαίσιο των περιορισμών που έχει θέσει ο OPEC.