Σε λίγη ώρα συναντώνται στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να συζητήσουν το καυτό θέμα των ημερών: γιατί παραμένουν σε τροχιά στρατόσφαιρας οι τιμές στην προημερησία αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Συνήθως, όταν μια κυβέρνηση αποφασίζει 

να ασχοληθεί με ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα που άπτεται, συχνά, της ακρίβειας, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή να εμφορείται από «αγνές» προθέσεις, είτε να το κάνει «για τα μάτια του κόσμου»! 

Το energia.gr δεν είναι μάντης για να γνωρίζει τις προθέσεις των ταγών μας στο θέμα, όμως, θα μας επιτρέψει η χάρη σας να σχολιάσουμε μερικά πραγματάκια πάνω στο θέμα. Κατ’ αρχάς, υπάρχει το ζήτημα της τεράστιας απόκλισης των τιμών Εκκαθάρισης Αγοράς της Αγοράς Επόμενης Ημέρας σε σύγκριση με πέρυσι, την ίδια εποχή του χρόνου. Σήμερα η ΤΕΑ βρίσκεται στα 176,33 ευρώ/MWh, ήτοι, ολόκληρα 93,11 ευρώ περισσότερο από ό,τι στις 16 Ιουλίου 2023 (83,22 ευρώ/MWh)! Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η εξήγηση που μας έδιναν οι επαΐοντες είναι ότι τούτο συμβαίνει επειδή ο «κακός μας ο καιρός», η «ζήτηση», το «φυσικό αέριο», το «έτσι», το «αλλιώς» και ό,τι άλλο ευφάνταστο μπορείτε να σκεφτείτε!  

Mπορείτε να δείτε ολόκληρο το άρθρο στη στήλη Σχόλιο εδώ