Το πετρέλαιο υποχώρησε λόγω ανησυχιών για πιθανή επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατανάλωση, ενώ ο ΟΠΕΚ+ φαίνεται ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά χαλάρωσης των περιορισμών της προσφοράς αργότερα φέτος. 

Το Brent υποχώρησε προς τα 84 δολάρια το βαρέλι, αφού έκλεισε με μικρή μεταβολή την Πέμπτη, ενώ το West Texas Intermediate ήταν κοντά στα 82 δολάρια. Το τέλος της τρίτης ολομέλειας της Κίνας αυτή την εβδομάδα έφερε λίγες ενδείξεις ότι η ανώτατη ηγεσία ετοιμάζεται να εξαπολύσει σημαντικά μέτρα για την τόνωση της ζήτησης ή την συγκράτηση της ύφεσης των ακινήτων της χώρας.

Οι εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ+, εν τω μεταξύ, αναμένουν ότι η σύνοδος παρακολούθησης τον επόμενο μήνα θα είναι ρουτίνα, χωρίς να γίνουν αλλαγές στα σχέδια για αύξηση της προσφοράς από το τέταρτο τρίμηνο. Η ομάδα, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, συμφώνησε τον περασμένο μήνα να αρχίσει να αποκαθιστά περίπου 2,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τη διακοπή της παραγωγής από τον Οκτώβριο.

Το αργό εξακολουθεί να είναι υψηλότερα φέτος, υποβοηθούμενο από τον περιορισμό της προσφοράς του ΟΠΕΚ+, την πρόσφατη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων και τις προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Βραχυπρόθεσμα, οι έμποροι παρακολουθούν επίσης τις πυρκαγιές στον Καναδά που έχουν απειλήσει κάποια προσφορά και έχουν υποστηρίξει την άμεση τιμολόγηση.

«Η αγορά πετρελαίου είναι και πάλι σχετικά περιορισμένη», δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της ING Groep NV. «Οι αυξανόμενες ανησυχίες για την κινεζική ζήτηση περιορίζουν την αγορά, μετά από μια σειρά στοιχείων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα που υποδηλώνουν μια πιο ήπια εικόνα της ζήτησης», ενώ τα προβλήματα προσφοράς στον Καναδά και οι προσδοκίες για αυστηρότερα ισοζύγια αυτό το τρίμηνο περιορίζουν τις απώλειες, είπε.