Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Philips για το β' τρίμηνο, ενισχυμένα από τις υψηλότερες πωλήσεις στην Βόρεια Αμερική και την εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης της εταιρείας

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITA) του πολυεθνικού κολοσσού που εδρεύει στην Ολλανδία, έφθασαν τα 495 εκατομμύρια ευρώ (537,4 εκατομμύρια δολάρια), ξεπερνώντας τα 433 εκατομμύρια ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση που καταρτίστηκε από την εταιρεία. Το προσαρμοσμένο περιθώριο EBITA αυξήθηκε στο 11,1% των πωλήσεων, έναντι 10,1% την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι λειτουργικές ταμειακές εισροές έφτασαν τα 89 εκατ. ευρώ, ενώ η ελεύθερη ταμειακή εκροή τα 64 εκατ. ευρώ. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 2%, παρά την πτώση που σημείωσαν στην Κίνα.

«Πετύχαμε ισχυρή βελτίωση των περιθωρίων, υποστηριζόμενη από το πρόγραμμα παραγωγικότητάς μας, τη σταθερή λειτουργική ταμειακή ροή λόγω της βελτιωμένης διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης και της συγκρίσιμης αύξησης των πωλήσεων σύμφωνα με το σχέδιό μας», δήλωσε ο CEO Roy Jakobs.

Ο όμιλος επανέλαβε τους οικονομικούς του στόχους για το υπόλοιπο του έτους.

(από insider.gr)