Η BP ανακοίνωσε την Τρίτη κέρδη ύψους 2,76 δισ. δολαρίων για το β' τρίμηνο του 2024, τα οποία ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών καθώς η ενεργειακή εταιρεία αύξησε το μέρισμά της και επέκτεινε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της

Ειδικότερα, η BP αύξησε το μέρισμά της στα 8 σεντς ανά μετοχή από 7,27 σεντ που προέβλεπαν οι αναλυτές, με βάση τα στοιχεία του LSEG. Διατήρησε επίσης το επίπεδο του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της στα 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια τους επόμενους τρεις μήνες. Η BP ανακοίνωσε ότι διατηρεί τη δέσμευση να αγοράσει συνολικά μετοχές 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος.


Το υποκείμενο κέρδος κόστους αντικατάστασης, ο ορισμός της εταιρείας για τα καθαρά έσοδα, έφτασε τα 2,76 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο έως τον Ιούνιο, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των 2,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έρευνα αναλυτών που διοργάνωσε η εταιρεία. Αυτό σε σύγκριση με κέρδη 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο και 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.


«Δίνουμε έμφαση σε όλη την επιχείρηση και μειώνουμε το κόστος, ενώ παράλληλα ενισχύουμε τη δυναμική μας», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ Murray Auchincloss, σε δήλωσή του την Τρίτη. «Όλα αυτά υποστηρίζουν την αύξηση των αποδόσεων για τους μετόχους, όπως ανακοινώσαμε σήμερα».