ΗΡΩΝ: Σταθερά τα Τιμολόγια Ηλεκτρικού Ρεύματος για τον Αύγουστο

ΗΡΩΝ: Σταθερά τα Τιμολόγια Ηλεκτρικού Ρεύματος για τον Αύγουστο
ρεπορτάζ: Χρήστος Κολώνας
Τετ, 31 Ιουλίου 2024 - 15:50

Στήριξη στους καταναλωτές παρέχει η εταιρεία ενέργειας ΗΡΩΝ καθώς διατηρεί για τον Αύγουστο τα κυμαινόμενα τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα στα ίδια επίπεδα με εκείνα του Ιουλίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «ΗΡΩΝ» αναμένεται να κρατήσει σταθερές τις χρεώσεις στο ειδικό ή το «πράσινο» τιμολόγιο ρεύματος για τα νοικοκυριά, ενώ αντίστοιχη τιμολογιακή πολιτική θα εφαρμόσει και στα κίτρινα που απευθύνονται τόσο σε οικιακούς καταναλωτές όσο και σε επαγγελματίες.

ΗΡΩΝ

Όπως αναφέρουν πηγές, η διοίκηση της ΗΡΩΝ προσανατολίζεται σε αυτήν την απόφαση αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της καθετοποιημένης δραστηριότητας του ομίλου της.

Ως γνωστόν, η ΗΡΩΝ διαθέτει μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 587 MW, οι οποίες πέρα από τη συμβολή τους στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της ελληνικής αγοράς αυτή τη φορά θα αξιοποιηθούν για την επιδότηση των τιμολογίων του Αυγούστου προκειμένου οι τιμές των πελατών της προμήθειας να διατηρηθούν στα επίπεδα των 160 ευρώ/MWh.

Η συγκεκριμένη χρέωση αφορά στο πρόγραμμα Basic Home, που ανήκει στην κατηγορία του ειδικού ή «πράσινου» τιμολογίου.

Το τιμολόγιο αυτό θα λάβει και την επιδότηση του κράτους, οπότε και η χρέωση θα διαμορφωθεί χαμηλότερα.

Ο ΗΡΩΝ θα ανακοινώσει τις ανταγωνιστικές χρεώσεις του Αυγούστου αύριο Πέμπτη 1η του μήνα, ενώ οι κρατικές επιδοτήσεις θα γίνουν γνωστές την Παρασκευή 2 του μήνα.

Κίτρινο τιμολόγιο

Εξάλλου, ο ΗΡΩΝ διαθέτει στην αγορά και το κυμαινόμενο ή «κίτρινο» τιμολόγιο ρεύματος Yellow One Home.

Το τιμολόγιο αυτό, που θα λάβει και την επιδότηση, έχει εξασφαλισμένη ανταγωνιστική χρέωση στα 0,0936 ευρώ ανά Κιλοβατώρα από τον Ιούλιο, ενώ θα συνεχίσει να έχει τέτοια τιμή και τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Η τελική τιμή περιλαμβάνει και 20% έκπτωση συνέπειας για όσους δηλαδή εξοφλούν έγκαιρα τον λογαριασμό τους. Η ανταγωνιστική χρέωση του Yellow One Home, δεν κρύβει εκπλήξεις καθώς ανακοινώνεται κάθε 1η του μήνα.

(από ot.gr)