Οι Χετζμπολάχ του Λιβάνου και πίσω απ’ αυτούς, οι μουλάδες του Ιράν, απειλούν με πόλεμο το Ισραήλ, ως εκδίκηση για τον σκοτωμό του Χανίγια, πολιτικού ηγέτου της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στην λωρίδα της Γάζας, που ξεκίνησε προ δέκα μηνών τον πόλεμο, εισβάλλοντας και δολοφονώντας Ισραηλινούς πολίτες. 

Από κοντά κι ο Ερντογάν απειλεί να στείλει στρατεύματα εναντίον του Ισραήλ, μέσω Λιβάνου.

Η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης (Ματθ. 27 64). Εάν το Ιρανικόν ιερατείο αποτολμήσει ένα γενικευμένο πόλεμο στην Εγγύς Ανατολή, θα βρεθεί απέναντι όχι μόνο στο εμπειροπόλεμο Ισραήλ αλλά και με την Αμερική, που ήδη έχει φέρει τον 6ον στόλο της στα νερά της ανατολικής Μεσογείου. Και τότε η ήττα των μουλάδων θα είναι οριστική.

Εν τούτοις, ο ασθενής κρίκος είναι αλλού: Η κατεχομένη Κύπρος με τις χιλιάδες λαθρομετανάστες είναι ανυπεράσπιστη και το κράτος της «φαιδράς πορτοκαλέας», που τελεί υπό το «ήπιο κλίμα» των Ελληνοτουρκικών σχέσεων εκτεθειμένο. Βεβαίως, ως απεδείχθη από το περιστατικό της Κάσου, («Τα Ίμια του Κυριάκου»: καθ. Ροζάκης), κάθε άλλο παρά  ηπιότητα φανερώνουν οι σχεδιαστές της «Γαλάζιας πατρίδας» την οποία έμαθαν από… θαλασσογραφίες ως προερχόμενοι από τις στέπες της Ασίας.

Εν τούτοις, εάν οι Χεζμπολάχ του Λιβάνου κτυπήσουν την Κύπρο θα πρέπει να αναλογιστούν την τύχη του Καντάφι, γιατί η Μεγαλόνησος έχει την Γαλλική εγγύηση.

Πιο εύκολο είναι να πλήξουν Ισραηλινούς στόχους στην Ελλάδα αλλά τότε η απάντηση θα πρέπει να είναι αμείλικτος. Το «ήπιο κλίμα» θα γίνει τρικυμιώδες και η ισχυρά πολεμική μας αεροπορία δεν θα πρέπει να σεβασθεί κανένα στόχο. Οπότε κι η «Γαλάζια πατρίδα» των γειτόνων θα πάει στον πάτο της θάλασσας.

Ας προσέξουν, λοιπόν, όσοι απειλούν έμμεσα ή άμεσα τη χώρα μας. Υπάρχουν φύλακες που αγρυπνούν και τέτοια κουραφέξαλα όπως «συμ-παράσταση στους αδελφούς Παλαιστινίους» των οποίων ένας αριστερός σκηνοθέτης σήκωσε  ως λάβαρο στην Επίδαυρο, δεν περνάνε εδώ που φθάσαμε. «Αρκετά κράτησε το αστείο» του «ηπίου κλίματος , «ως τραγουδούσαν οι Ναπολιτάνοι στην όπερα «Παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλο (1857-1910).