Οριστικοποιείται το επόμενο διάστημα η υπουργική απόφαση με την οποία θα καθοριστεί το   χαρτοφυλάκιο των έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) τα οποία έχουν υπογράψει διμερείς συμβάσεις (PPAs) με βιομηχανίες και θα λάβουν κατά προτεραιότητα όρους σύνδεσης με το ηλεκτρικό σύστημα του ΑΔΜΗΕ. Προβάδισμα αναμένεται ότι θα δοθεί σε έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος άνω των 2 GW (γιγαβάτ) αν και οι αιτήσεις   που υποβλήθηκαν στη Διεύθυνση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εναλλακτικών Καυσίμων του ΥΠΕΝ και στον ΑΔΜΗΕ, στο πλαίσιο σχετικής νομοθετικής ρύθμισης του περασμένου Μαρτίου φτάνουν σε ισχύ τα 3,9 GW

Τα υπόλοιπα έργα φαίνεται ότι απορρίφθηκαν καθώς δεν πληρούσαν τους   προβλεπόμενους όρους που είχαν τεθεί, όπως ήταν για παράδειγμα η πιστοποίηση ότι η ισχύς του PPAs είναι κάτω από το σύνολο των αναγκών της ωφελούμενης βιομηχανίας. Οι διμερείς συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και είχαν αρχίσει να  εκτελούνται πριν ξεκινήσει η ισχύς της  ρύθμισης του περασμένου Μαρτίου και ειδικότερα τα PPAs της ΔΕΗ με τις εταιρίες Viohalco και ΤΙΤΑΝ (είναι περίπου στα 820 MW)  σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση της περασμένης άνοιξης θα έχουν προβάδισμα στη χορήγηση όρων σύνδεσης.

Τα υπόλοιπα έργα  που θα συμπληρώσουν περίπου τα 2 GW θα επιλεγούν με το κριτήριο της χρονικής προτεραιότητας. Δηλαδή με βάση το πότε υποβλήθηκαν οι αιτήσεις για τα PPAs στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ και του ΑΔΜΗΕ.  Σύμφωνα με  μεταξύ των PPAs που έχουν υπογραφεί και έχουν υποβάλλει αιτήσεις υπαγωγής στην   ρύθμιση για την κατά προτεραιότητα διασφάλιση όρων σύνδεσης περιλαμβάνονται εκείνα των ΔΕΗ – Viohalco των  520 MW (αφορά φωτοβολταϊκά που έχουν από κοινού η ΔΕΗ με τη Motor Oil), των ΔΕΗ – ΤΙΤΑΝ για 300 MW (αφορά επίσης φωτοβολταϊκά που έχουν από κοινού η ΔΕΗ με τη Motor Oil) της Μetlen για  300 MW, για ίδια κατανάλωση, όπως και της Helleniq Energy για  200 MW, των ΑΓΕΤ – Macquarie των 40 MW, των Χαλυβουργία Ελλάδος (συμφερόντων Μάνεση) και Interphoton των 104 MW και των ΤEΡNA με Viohalco των 360 MW.