Το πετρέλαιο σταθεροποιήθηκε μετά τη μεγαλύτερη άνοδό του εδώ και μία εβδομάδα, με τους εμπόρους να εξακολουθούν να παρακολουθούν τις διακυμάνσεις στις ευρύτερες αγορές και τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent διαπραγματεύονταν κοντά στα 78 δολάρια το βαρέλι μετά από άνοδο 2,4% την Τετάρτη, ενώ το West Texas Intermediate (WTI) ήταν γύρω στα 75 δολάρια.

Το Ισραήλ συνεχίζει να προετοιμάζεται για μια επίθεση από το Ιράν, αν και τα σχόλια του Ιρανού προέδρου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Γάλλο ομόλογό του άφησαν να εννοηθεί μια διπλωματική οδός προς την αποκλιμάκωση.

Το πετρέλαιο έχει ανασυνταχθεί μετά την πτώση σε χαμηλό επτά μηνών τη Δευτέρα εν μέσω της κατρακύλας στις παγκόσμιες αγορές μετοχών. Η διακοπή της παραγωγής αργού από το μεγαλύτερο κοίτασμα της Λιβύης βοήθησε στη στήριξη των κερδών, ενώ μια σπάνια διασυνοριακή επίθεση ουκρανικών στρατευμάτων στη Ρωσία αύξησε τις γεωπολιτικές εντάσεις.

"Αυτή τη στιγμή, η μακροοικονομική εικόνα εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη στη διαμόρφωση της πορείας των ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων όπως το πετρέλαιο, με τα θεμελιώδη μεγέθη να υποβιβάζονται σε δεύτερο βιολί", δήλωσε ο Harry Tchilinguirian, επικεφαλής του ομίλου ερευνών της Onyx Capital Group. "Στο γεωπολιτικό μέτωπο, είναι πλέον ένα παιχνίδι αναμονής που επικεντρώνεται στο πότε και πώς το Ιράν μπορεί να προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ. Το ποια μορφή θα λάβει η ενδεχόμενη απάντηση του Ιράν θα υπαγορεύσει το ύψος του ασφαλίστρου κινδύνου που θα μπορούσε να αναπτυχθεί στις τιμές του πετρελαίου".

Τα επίσημα στοιχεία από τις ΗΠΑ την Τετάρτη έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν για έκτη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο. Αυτό μπορεί να μετριάσει κάποιες από τις ανησυχίες για την παραπαίουσα ζήτηση στον μεγαλύτερο καταναλωτή, αλλά υπήρξαν αυξήσεις στον βασικό κόμβο αποθήκευσης Cushing και στη βενζίνη.