Η Schneider Electric Παρουσιάζει το Podcast “AI at Scale” για να Αναπτύξει τις Πραγματικές Εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Schneider Electric Παρουσιάζει το Podcast “AI at Scale” για να Αναπτύξει τις Πραγματικές Εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης
energia.gr
Παρ, 9 Αυγούστου 2024 - 16:46

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, παρουσιάζει τη σειρά podcast «AI at Scale». Αυτή η σειρά παρέχει μια επισκόπηση της τρέχουσας κατάστασης στον τεχνολογικό κλάδο, προσκαλώντας επαγγελματίες και ειδικούς στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) να μοιραστούν τις εμπειρίες, τις ιδέες, τις προκλήσεις και τις ιστορίες επιτυχίας τους

Το 2021, η Schneider Electric εγκαινίασε το δικό της κέντρο αριστείας AI, το AI Hub, και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 350 ειδικούς στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Διοχετεύοντας την εμπειρία της σε ένα κατανοητό podcast και προσκαλώντας παγκοσμίως αναγνωρισμένους ειδικούς εντός και εκτός εταιρείας, επιτρέπει σε ένα ευρύ κοινό να ανακαλύψει τις πραγματικές εφαρμογές του ΑΙ, ενώ παράλληλα αποσαφηνίζει κοινές παρανοήσεις και ανοίγει μια συζήτηση για τη χρήση του και στο μέλλον.

Το podcast θέτει πολλά σημαντικά ερωτήματα για την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας: πώς να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο την ενεργειακή ζήτηση της ΑΙ - πώς να εμπλέξουμε περισσότερες γυναίκες και διαφορετικές ομάδες στην ανάπτυξη της ΑΙ - πώς να προετοιμάσουμε τους εργαζομένους για ένα μέλλον με έντονη χρήση ΑΙ, και πολλά άλλα.

Στο πρώτο επεισόδιο, ο Philippe Rambach, Chief AI Officer της Schneider Electric, αναλύει γιατί χρειαζόμαστε το ΑΙ, τη σημασία μιας βιώσιμης και λιτής προσέγγισής του και τον ρόλο του στην υποστήριξη της απεξάρτησης από τον άνθρακα και της ενεργειακής απόδοσης. Μοιράζεται, επίσης, πρακτικές ιδέες για τις επιχειρήσεις σχετικά με την εφαρμογή του ΑΙ σε κλίμακα, ώστε να διασφαλιστεί η υιοθέτηση από τους χρήστες, η επιχειρηματική αξία και η απόδοση της επένδυσης.

Στα επόμενα επεισόδια συμμετέχουν και θα συμμετέχουν διάφοροι καλεσμένοι, όπως επικεφαλείς ΑΙ και Υπεύθυνοι Δεδομένων, επικεφαλείς τεχνολογίας, δεδομένων και ανάλυσης, εκπρόσωποι των πιο προηγμένων πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων ΑΙ και επαγγελματίες ΑΙ από διάφορους τομείς. Η εμπειρία τους καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως το AI στα data centers, τις υπηρεσίες, τις μεταφορές, την επεξεργασία τροφίμων, το μάρκετινγκ και άλλα, με έμφαση στις υπεύθυνες και ηθικές πτυχές τους.

Το podcast “AI at Scale” της Schneider Electric είναι διαθέσιμο σε πολλές πλατφόρμες streaming, συμπεριλαμβανομένων των Spotify και Apple Podcasts.