Να εισαχθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2025 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι ο στόχος της Metlen Energy & Metals SA, όπως τονίζεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές. Ειδικότερα, όπως ανέφερε η πηγή στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς οι πληροφορίες της είναι ιδιωτικές, η εταιρεία, σε μία κίνηση που πιθανόν να επιταχύνει το χρονοδιάγραμμάτης, σχεδιάζει να καταθέσει τη σχετική αίτηση στις λονδρέζικες χρηματιστηριακές αρχές μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους

Οι σχετικές διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Από την πλευρά της, πάντως, η Metlen αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο χρονοδιάγραμμα.

Η κίνηση της Metlen, της οποίας η κεφαλαιοποίηση εκτιμάται σε περίπου 5,3 δισ. δολ., θα μπορούσε να συμβάλει στην αναβίωση της θέσης του Λονδίνου ως παγκόσμιου προορισμού για την εισαγωγή μετοχών, καθώς το City έχει δει πολλές εταιρείες να μετατοπίζουν το βασικό τους listing στη Νέα Υόρκη, όπως σχολιάζει το Bloomberg.

Το δημοσίευμα, εξάλλου, υπενθυμίζει ότι η Metlen αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγός και προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, ενώ διαθέτει ένα διεθνές χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ που ξεπερνά τα 11,9 GW. Επίσης σημειώνει ότι ο όμιλος εμπορεύεται και προμηθεύει φυσικό αέριο, ενώ λειτουργεί τη μοναδική καθετοποιημένη επιχείρηση παραγωγής βωξίτη, αλουμίνας και πρωτογενούς αλουμινίου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθέτει το Bloomberg.

Ως γνωστόν, η Metlen ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής της σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, εντός των επόμενων 12 έως 18 μηνών, δεδομένης της «ολοένα και πιο διαφοροποιημένης γεωγραφικής παρουσίας της». Η εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στο οποίο είναι εισηγμένη από το 1995.

Η Citigroup Inc. και η Morgan Stanley ενεργούν ως οι χρηματοοικονομικοί στρατηγικοί σύμβουλοι της Metlen.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, είναι επίσης πρόεδρος της Eurometaux, της ευρωπαϊκής ένωσης μη σιδηρούχων μετάλλων, όπως σημειώνει το Bloomberg. Το δημοσίευμα υπενθυμίζει, τέλος, ότι οι μέτοχοι τον Ιούνιο ενέκριναν την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας σε Metlen από Mytilineos ώστε να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις δραστηριότητές της ενόψει μιας πιθανής εισαγωγής στο εξωτερικό.