Ο Μπάιντεν Διπλασιάζει την Ποσόστωση Εισαγωγής Ηλιακών Κυττάρων Χωρίς Δασμούς που Όρισε ο Τραμπ

Ο Μπάιντεν Διπλασιάζει την Ποσόστωση Εισαγωγής Ηλιακών Κυττάρων Χωρίς Δασμούς που Όρισε ο Τραμπ
energia.gr
Τετ, 14 Αυγούστου 2024 - 13:14

Μια διακήρυξη του Λευκού Οίκου που κυκλοφόρησε αργά χθες αύξησε τον όγκο των ηλιακών κυψελών πυριτίου που μπορούν να εισάγονται στις ΗΠΑ χωρίς δασμούς από 5 γιγαβάτ (GW) σε 12,5 GW. Ο δασμός ορίζεται επί του παρόντος στο 14,25%. Ο Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε την ποσόστωση δασμολογικού συντελεστή (TRQ) για τα ηλιακά κύτταρα βάσει του Sec. 201 του νόμου περί εμπορίου

1974 το 2018 για να προστατεύσει τον αμερικανικό τομέα παραγωγής ηλιακών κυττάρων από φθηνότερες ασιατικές (κυρίως κινεζικές) εισαγωγές. Ο Μπάιντεν ανέφερε τον Μάιο ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο αύξησης της TRQ εάν οι εισαγωγές ηλιακών κυττάρων πλησίαζαν το επίπεδο των 5 GW.

Η Abigail Ross Hopper, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (SEIA), δήλωσε σχετικά:

Η SEIA επαινεί θερμά την αποφασιστική δράση του προέδρου Μπάιντεν για τη στήριξη των αμερικανών κατασκευαστών ηλιακών μονάδων με την αύξηση της δασμολογικής ποσόστωσης του τμήματος 201 για τις κυψέλες. Η κίνηση αυτή παρέχει μια σημαντική γέφυρα για τους παραγωγούς μονάδων ώστε να έχουν πρόσβαση στην προμήθεια που χρειάζονται, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να προοδεύουν στην κατασκευή ηλιακών κυττάρων. Η απόφαση αυτή θα συμβάλει στη δημιουργία ενός ισχυρού, σταθερού τομέα κατασκευής δομοστοιχείων που θα μπορεί να διατηρήσει μακροπρόθεσμα την ισχυρή παραγωγή κυττάρων.