Ακατάλληλος

Μπορεί η Αθήνα να έχει αδειάσει, όπως συνήθως γίνεται την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, που όποιος μπορεί να φύγει εκτός το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη,όμως ένα σημείο, το κεντρικότερο της πρωτεύουσας, παραμένει εστία ταλαιπωρίας και κυκλοφοριακής συμφόρησης. Ομιλούμε για την πλατεία Συντάγματος από το οδικό δίκτυο της οποίας η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αφαιρέσει δυο λωρίδες κυκλοφορίας στο πλαίσιο μιας άχρηστης και άκρως δυσλειτουργικής « αναμορφώσεως»

energia.gr
Σαβ, 17 Αυγούστου 2024 - 13:00

Αυτή αφορούσε το μεγαλόπνοο σχέδιο του πρώην Δημάρχου Κ.Μπακογιάννη που ήθελε να φτιάξει τον «Μεγάλο Περίπατο» στα πρότυπα μεγάλων ξένων πρωτευουσών, μόνο που η Αθήνα δεν έχει άνεση κυκλοφοριακού χώρου ούτε διαθέτει ποταμό. Τελικά το πείραμα απέτυχε παταγωδώς, η λεωφόρος Πανεπιστημίου κατάντησε γιαπί για τρία χρόνια ,με καθημερινή ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς και πεζούς. Και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι Αθηναίοι καταψήφισαν τον εκλεκτό της κυβερνούσας παράταξης στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Όμως η παρούσα δημοτική αρχή δεν πάει πίσω σε ανικανότητα να διαχειριστεί την καθημερινότητα. Έχει αφήσει χωρίς αστυνόμευση την κεντρικότερη πλατεία της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να την κλείνουν ταξί που κάνουν «πιάτσα», λεωφορεία που αποβιβάζουν και επιβιβάζουν κοπάδια τουριστών,διώροφα λεωφορεία που κάνουν τον γύρο της πόλης και της παραλιακής,ακόμα και Ι.Χ που οι ιδιοκτήτες τους τα παρκάρουν όπου βρουν αδιαφορώντας πλήρως εάν παρενοχλούν την κυκλοφορία. Ακόμα και τις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ που κατευθύνονται προς την Φιλελλήνων αποκλείει αυθαίρετα κάθε είδους όχημα, με τους οδηγούς τους να παρατηρούν με απάθεια το χάος που έχουν δημιουργήσει.

Είναι τόσο σκανδαλωδώς εμφανής η απουσία της αστυνομίας, και ειδικά της τροχαίας, που θα επέβαλε μια στοιχειώδη τάξη που διερωτώμεθα εάν αυτό αποτελεί μια ακόμα καινοτομία της κυβέρνησης στο πλαίσιο άσκησης ενός νέου τύπου δημοσίων σχέσεων. Όμως η απουσία αστυνόμευσης στην Αθήνα αποτελεί ενδημικό φαινόμενο με πολύ τραγικές συνέπειες εάν κρίνουμε από τον αυξανόμενο αριθμό θανατηφόρων τροχαίων εντός του αστικού ιστού, και ασφαλώς τελείως δυσεξήγητο στον ξένο επισκέπτη.

Κάποιοι θα παρατηρήσουν ότι για την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης και επιβολής τάξης στον δημόσιο χώρο της πρωτεύουσας φταίει το γεγονός πως ο σημερινός Δήμαρχος κ. Χάρης Δούκας έχει εγκαταλείψει τον Δήμο και κάνει προεκλογική εκστρατεία για την ανάρρηση του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Εμείς απλώς θα πούμε ότι φταίει ο κ. Χάρης Δούκας που είναι απλώς ακατάλληλος για Δήμαρχος. Ίσως και για οποιουδοίποτε άλλο δημόσιο αξίωμα.

Διαβάστε ακόμα