Η EDF Renewables προκήρυξε διαγωνισμό για μια μακροπρόθεσμη συμφωνία-πλαίσιο για βαρέα ανυψωτικά μέσα μεταφοράς και εγκατάστασης υπεράκτιων ανεμογεννητριών. Η σύμβαση αφορά την ανάπτυξη εξοπλισμού βαρέων ανυψώσεων που μπορεί να εγκαταστήσει μια ανεμογεννήτρια 15MW ή περισσότερο. Ο επιτυχών υποψήφιος θα εκτελέσει επίσης πρόσθετες εργασίες που σχετίζονται

με την υπεράκτια αιολική ενέργεια σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης. Η συμφωνία-πλαίσιο θα έχει διάρκεια περίπου 5 ετών με πιθανή ημερομηνία έναρξης μεταξύ 2029 και 2030.

Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης προαιρετικό πεδίο εφαρμογής που σχετίζεται με τη μηχανική, τη διαχείριση και τη λειτουργία των περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού, ο επιτυχών υποψήφιος θα πρέπει να παρουσιάσει τον υφιστάμενο στόλο, τον υπό κατασκευή, υπό συζήτηση και υπό απόφαση επένδυσης στόλο που αναμένεται να φθάσει στην αγορά πριν από το 2032, καθώς και σχέδιο για αναβάθμιση γερανών ή επέκταση ποδιών ή οποιαδήποτε σημαντική τροποποίηση που θα μπορούσε να επιτρέψει την αύξηση της χωρητικότητας των δυνατοτήτων εγκατάστασης.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα πρέπει να περιγράψει λεπτομερώς σε χρονοδιάγραμμα το μέγιστο μέγεθος του στροβίλου που θα μπορεί να εγκαταστήσει ο προβλεπόμενος στόλος, καθώς και το ημερολόγιο κάθε σκάφους που θα προσδιοριστεί.

Η νικήτρια εταιρεία θα πρέπει επίσης να περιγράψει λεπτομερώς την εμπειρία της (παρελθούσα & μελλοντική) στην εγκατάσταση θεμελίων κατά την περίοδο 2020-2028 και με τη συμμετοχή γερανού JUV >1600t.